Popularna serija, koja je zaludela svet, ali i Srbiju definitivno je "Sluškinjina priča", mučna i potresna priča o konačnom rađanju otpora prema mizoginom režimu. Verovatno niste znali da u seriji glumi i jedna Srpkinja.

Naime, u "Sluškinjinoj priči" sigurno ste zapazili buntovnu Almu Ofrobert, ali sigurno vam nije zapalo za oko to da je u pitanju Srpkinja. Njen lik tumači Nina Kiri (28). Glumica je rođenda kao Nina Kiridžija u Beogradu 1992. godine. Njena porodica se kasnije odselila u Vankuver, gde je započela svoju karijeru glumice.

nina kiri
Youtube 

Prva Ninina uloga bila je u filmu emitovanom na Dizni kanalu "Geek Charming", gde se pojavila 2011. godine. Potom je 2016. godine usledila saradnja sa Sanjom Živković, takođe Srpkinjom koja živi u Kanadi i njih dve radile su na filmu "Cleo".

Usledile su uloge u horor filmovima: "Let her out", "The haunted house on Kirby road" i "The Heretics". Uloga u "The Heretics" donela joj je nagradu za najbolju glumicu na "Buffalo Dreams" filmskom festivalu. 

Nina je ranije isticala da su njeno poreklo i koreni veoma važni, te da oni određuju njeno ja. 

"Ponosna sam na svoje srpske korene", izjavila je jednom prilikom. 

Serija koja se emituje od 2017. godine veliku popularnost je stekla širom sveta, a mlada glumica je ushićena što su njen lik zavoleli ljudi, te je svakodnevno obasipaju komplimentima.

nina kiri
PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia 

Nina je nedavno na setu "Sluškinjine priče" svojim koleginicama, holovudskim glumicama podelila sprske krem bananice, a sve to je podelila na svom Instagramu.

Njeni obožavaoci iz Srbije su bile oduševljenje ovim potezom, a Tviter se usijao od komentara na račun lepe glumice.

Podsetimo, "Sluškinjina priča" je adaptacija istoimenog romana Margaret Atvud objavljenog 1985. godine. 

Radnja je smeštena u budućnost, u kojoj su fundamentalisti zbacili vlast i bivše SAD proglasile Gileadom. U ovom čudnom društvu, ljudska vrsta podeljena je na potpuno nove socijalne klase, a žene su vraćene više vekova unazad kada su u pitanju prava.

Žene u Gileadu nemaju imena i smatraju se vlasništvom – ne smeju da rade, poseduju imovinu ili čak čitaju!