Svi mi nekad nepromišljeno kažemo ili napišemo neke stvari. I dok je običnim ljudima dosta lakše da neke postupke isprave, kada ste poznata ličnost, malo je drugačije.

Sa jedne strane stoji da su i zvezde samo ljudi, ali tim pre bi trebalo da budu svesni onog što pišu i govore, ali i da se nekad ujedu za jezik.

Ovog puta, "na tapetu" bila je pevačica Ana Štajdohar, koja je svojim jezivim stavovima na Tviteru uvredila sve žene koje nisu biološke majke.

Povod cele rasprave bila je priča pevačice da njena ćerkica u jednom objektu nije imala gde da ode u toalet. Većina je razumela u kakvoj situaciji se našla, ali pevačica očigedno od besa nije bila svesna šta piše, pa je i na dobronamerne savete odgovarala ironijom.

Ana je sve kasnije tvitove obrisala, ali postoje oni koji su sve sačuvali.

ana stajdohar
printscreen/instagram 

Jedna od korisnica odgovorila je na pevačicin Twit:  

- Kad uđe u pozorište ili bioskop, izađete ako mu se pi*ki, ne zaustavljate predstavu ili projekciju. Stavite dete ispred svojih obaveza i potreba, ne tražite da vam se drugi prilagođavaju. Klijenti u bankama smeju da borave samo ispred šaltera, ostalo je zabranjeno i kažnjivo.

Pevačica je odmah odreagovala i odgovorila, iako niko u tom trenutku nije prepoznao ironiju.

- Važi Ivana, hvala na korisnim savetima i vremenu koje si posvetila temi.

- Nema na čemu, druga je stvar da li bi bilo dobro da takve institucije imaju toalete za korisnike. U službene ne možemo - odgovorila je Ani Ivana, koju je ova poruka razbesnela, te je bez razloga počela da vređa korisnicu Twititera koja je na dobronameran način pokušavala da joj objasni zbog čega je nastao problem.

- Svakako su dragoceni tvoji saveti o roditeljstvu. Ti si roditelj je l' tako?

- Jesam, imam pastorku. Znam kakva je nevolja kada im se pripi*ki u zlo doba.

ana stajdohar
printscreen/twitter 

- Da, zvučala si na početku kao da nisi ni bila u blizini dece, a kamoli da si se nekada njima bavila. Prevari prvi utisak. Ti u stvari sve znaš o tome.

Ana je ubrzo ovaj Twitit obrisala jer je očigledno shvatila da nije u redu način na koji se obratila ženama koje se još nisu ostavarile kao majke.

Ubrzo su na Tviteru usledile destine komentara na račun pevačicinog komentara i većima je jednoglasna u tome da je uvredila svaku ženu koja nije postala majka, pa i one koje brinu o tuđoj deci, iako još nemaju svoju.

- I ja poznajem @IvRadoicic I sebe. I još hiljade drugih žena koje je Ana svojim tvitovima izvređala. I nije bila nepromišljena poruka, ona je vezla do besvesti.
Možda je ona kao ona krava koja je dala 100 litara mleka, ali se sad ritnula i sve prosula. Tužna li je.

Javili su se i oni koji pevačicu poznaju.

- Poznajem Anu od malih nogu, jedna njena ne promisljena poruka je bacila u vodu sva dobra dela koja je cinila do sada, mislim da nije posteno da je ovako javno cerecite i osudjujete a da niste upoznati sa njenim mnogo vecim vrlinama i humanitarnim radom koji ima iza sebe - glasio je jedan od komentara.

Štajdohar se u međuvremenu oglasila na svom nalogu i objasnila celu situaciju: 

- Nikada nisam izgovorila ni pomislila da su bioloske majke vece i vaznije od osoba koje nemaju biolosku decu.
Kada nisam bila roditelj, nisam davala savete drugim roditeljima sta da rade sa svojom decom, jer nisam znala gotovo nista o tome. To je neko preokrenuo u "ja se rugam".

A potom dodala još jedan tvit:

- Ne, ja se nisam rugala i nisam prozivala ljude bez dece, niti majke koje su decu usvojile. Otisli ste predaleko u nadogradnji mog tvita.
Ne zelim više da komentarišem, juče smo ostali bez prijatelja i kolege, grozno se osećam i bez vaših optužbi za nešto što nije rečeno.

Međutim, tviteraši nisu odustajali. 

"Još za kraj, koristi smrt kolege za vađenje", "Iskrenije i bolje bi bilo da si izviniš. Ovo ti kaže žena koja ne može da rodi, a decu obožava. Nemoj još više da se ukopavaš. Svi smo shvatili poentu, jeste nezgodno kad nemaš gde da ostaviš dete i povedeš ga sa sobom u banku, ali ako si već popljuvala glupo je da se ovako vadiš", "Sramota me je što sam mislila da si ok osoba"... samo su neki od komentara ispod poslednjih Twittova. 

Da li smatrate da je pevačica preterala? Glasajte i podelite sa nama vaše mišljenje.