Za neke žene zaista se može reći da žive bajku. Možda bismo tako mogli da opišemo život Ivane Berendike koja je udajom za osnivača "Gugla" Tomasa Jermoluka, postala jedna od najbogatijih Srpkinja.

Nekadašnja "Modelsica" i dan-danas uživa u skladnom braku, a pored dvoje dece posvetila se i sopstvenoj karijeri dizajniranja nakita.

Ivana Berendika je rođena u Beogradu u Srbiji 5. aprila 1978. godine, a davne 1995. godine, bila je i Druga pratilja na izboru za "Miss Jugoslavije". 

Smatra se da je Ivana Berendika bila deo najuspešnije postave grupe "Models" koja je osnovana 1996. godine, a pevala je zajedno sa Sandrom Nikolić (danas Meljničenko), te i sa Ivanom Stamenković Sindi i Mimi Karanović. Iako je grupa "Models" bila izuzetno popularna devedesetih godina, Ivana je ipak odlučila da želi da nastavi karijeru u inostranstvu kao i da se obrazuje, pa je napustila pomenuti sastav 1999. godine.

Zainteresovana za arhitekturu i dizajn, manekenka je u Njujorku upisala i završila studije iz ove oblasti na prestižnom dizajnerskom univerzitetu, a onda je upoznala Tomasa Jermoluka, za koga se udala 2005. godine, i koji je od nje stariji dvadeset godina.

Iako su ih godinama često zapitkivali na temu roditeljstva, par nije žurio, već im je bio prioritet, kako kažu, da putuju i uživaju u životu.

Međutim, 2016. godine, Ivana je na svet donela blizance, devojčicu i dečaka, kojima su dali neobična imena - Zoe Mej i Kai Nikola.

Ivana danas živi u Majamiju, a u brojnim intervjuima otkrila je da joj prija što je Tomas nadmoćniji od nje.

- Nisam bila od onih devojčica koje su maštale o princu na belom konju. Čini mi se da sam uvek bila racionalnija od drugih, pa mi se dogodilo da dobijem ono o čemu nisam ni razmišljala. Tomas je u svemu na neki način nadmoćniji od mene, što mom balkanskom mentalitetu veoma prija. Imala sam nešto više sreće nego drugi - kaže Ivana.

- Pored mene je muškarac slobodnog duha, avanturista koji vapi za izazovima. Tomas obožava egzotična putovanja i ekstremne sportove. Otvoren je i voli sve da proba, a to nas je i spojilo. Oboje smo radoznali, želimo da otkrivamo nove zemlje i kulture. Upoznala sam ga kada sam imala dvadeset pet i već tada prošla sam mnogo više od svojih vršnjakinja. On je bio sve ono što mi je u tom trenutku trebalo. Upravo njegove godine, znanje, mudrost i harizma učinili su da se istinski zaljubim – otkrila je gospođa Jermoluk svojevremeno domaćim medijima.

Ivana se pored toga što je posvećena majka, već dugo bavi dizajniranjem nakita, a njene modele ponele su svetske zvezde poput Megan Markl, Kajli Džener, Rijane, Niki Minaž, Ališe Kiz, Mirande Ker, Gal Gadot i mnogih drugih.

Masivan nakit, koji je uglavnom zlatne boje deo je Berendikine kolekcije. Reč je o jednostavnim modelima koji se lako uklapaju uz odeću a izgledaju veoma efektno.

Ivana dizajnira ogrlice, narukvice, minđuše i prstenje. Promovisanje joj nije strano s obzirom na to da se sama bavila manekenstvom dok je bila članica dens grupe "Models".

Pored toga što brojne zvezde nose njen nakit, on se takođe može videti i u mnogim prestižnim modnim magazinima. Ivana svoje radove objavljuje na Instagramu, gde pratiocima i fanovima predstavlja nove kolekcije.

I domaće zvezde nisu odolele Ivaninom nakitu. Jelena Karleuša, Ana Ivanović i Marija Kilibarda rado nose nakit sa potpisom Ivane Berendike.

 Još Ivaninih fotografija pogledajte u galeriji:

printscreen/instagram Ivana Berendika