Otkad je zablistala na svetskoj modnoj sceni, Antonina Petković (24) je lepotom, harizmom ali i finim manirima osvojila srca mnogih domaćih, ali svetskih modnih kreatora. Ime ove Čačanke je već godinama dobro poznato u svetskim modnim krugovima. 

Bila je muza Vivijen Vestvud, Karla Lagerfelda, Toma Forda i Viktorije Bekam, čije je kreacije nosila na najvećim Nedeljama mode.

Ova mlada Srpkinja radila editorijale za prestižne brendove i magazine i na njima pozirala rame uz rame sa Naomi Kembel, Advoom Aboom i Ledi Gagom. Glavno je lice mnogih modnih kuća, kao što su Chloé i Liu Jo, a njen trud krunisan je i saradnjom o kojoj sanja baš svaka manekenka. Naime, lepa Čačanka je 2019. potpisala ugovor sa brendom luksuznog veša Victoria’s Secret.

antonina petković
Shutterstock 

Antonina je manekensku karijeru počela kao pobednica izbora za "Elitovo lice godine" 2011 (2014. postala je zaštitno lice ovog izbora). Bila je zatim model agencije "Models Inc.", nakon čega se uputila u svet.

Francuski Vogue kao neostvarena želja

Njena neostvarena želja je naslovna strana francuskog Vogue. Ne krije da se navikla na život u inostranstvu, ali ipak, nedostaje joj Srbija.

antonina petković
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

"Ja sam iz Čačka pa se često zaželim porodice i prijatelja koji žive tamo. Nedostaje mi i Beograd, u kom provodim mnogo vremena kad sam u Srbiji. Ono što je sigurno jeste to da dobrih ljudih ima svuda i oni moju svakodnevicu čine lepšom.

Uživam u šetnjama Beogradom, ali isto tako volim “haos” na ulicama Njujorka jer pokreće i budi kreativnost", ispričala je Antonina svojevremeno za magazin "Gloria".

Antonina Petković
Shutterstock 

Kada je reč o planovima po završetku karijera, ova Čačanka ističe da joj je mišljenje i podrška porodice na prvom mestu.

"Imam mnogo interesovanja, ali treba vremena da se sve to iskristališe. Postoji neki plan, jer u životu ništa ne prepuštam slučaju. U vezi sa svakom odlukom se konsultujem s porodicom, pa tako i u vezi sa tim.

Ipak, još je kod mene jaka želja da se bavim modelingom. U tome uživam svakog dana sve više i za to imam punu podršku svojih bližnjih. Kad dođe vreme da se povučem, sigurna sam da ću doneti najbolju moguću odluku za dalje."

U galeriji pogledajte više njenih fotografija:

Instagram, Shutterstock Uspešna srpska manekenka

Pogledajte kako je izgledala saradnja Antonine i Ledi Gage sa Tomom Fordom: