Brazilska manekenka Žizel Bundšen povukla je drastičan potez i odlučila napustiti IMG Models agenciju, čija je članica bila pune 22 godine.

Sve poslovne odluke sada će prolaziti sa svojom sestrom bliznakinjom Patricijom koja je ujedno i njen menadžer. Žizel je sve iznenadila ovim velikim korakom, a razloge za napuštanje još uvek nije iznosila u javnost.

Poznato je da se prelepa manekenka od svoje karijere opraštala postepeno kroz godine. Tako je i nakon 7 godina odlučila da napusti san svake manekenke - da budeViktorijin anđeo, iz razloga što se nakon 5 godina šetajući pistom u donjem vešu više nije osećala prijatno.

Onda je 2015. godine napustila modnu pistu i zamenila je reklamnim kampanjama kako bi bila više fokusirana na specijalne projekte i imala više vremena za porodicu. Tada je poslednji put prošetala pistom na nedelji mode u Sao Paolu, a tokom karijere može se pohvaliti saradnjama sa poznatim modnim imenima kako što su Chanel, Valentino, Victoria secret, Versace, Louis Vuitton... Da li su neki od ovih razloga poznatu manekenku podstakli da učini ovaj korak, ostaje nam samo da nagađamo.

zizel bundsen karijera
Shutterstock 

Zanimljivo je kako su izgledali njeni počeci u svetu modelinga. Naime, tada četrnaestogodišnja Žizel se u pravom trenutku našla u pravom McDonald’s-u u Sao Paolu, u kom se našao i skaut modne agencije Elite. Nakon Elite Model Look-a 1995. godine, Žizelina karijera se polako, ali sigurno kreće uzlaznom putanjom.

Na listi 123 razloga zašto treba da posetite Njujork, Žizel je na 43. mestu, a jedina je ženska osoba koja je imala više naslovnica od Lejdi Di, preko 7.000. Žizel je ta koja zarađuje oko 7.000 dolara na sat, a zarade su je dovele i u Ginisovu knjigu rekorda kao najplaćenijeg modela svih vremena.

zizel bundsen karijera
Shutterstock 

Iako su izgubili najplaćeniju manekenku modne industrije, IMG je poslednjih nedelja potpisao zanimljive nove ugovore. Nakon inauguracije Džoa Bajdena ponudu za modne angažmane dobila je pesnikinja Amanda Gormanand kao i poćerka Kamale Haris, Ela Emhof, a najnoviji ugovor je onaj s najstarijom ćerkom pokojnog Kobi Brajanta, Natalijom. Više o tome pogledajte OVDE.

Uz to, odlučili su se i za povratak nekih dobro znanih lica, stoga su potpisali novi ugovor s nekadašnjom manekenkom, ali i glumicom Milom Jovović, a to je sve tek početak.

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas