Nekada je bila jedna od najplaćenijih i najneobičnijih modela, a onda je davne 2013. godine potpuno nestala iz sveta mode. Šalom Harlou, manekenka i glumica, sa modne piste, preselila se u bolničke odaje, a zbog kombinacije Lajmske bolesti i trovanja crnom plesni, umalo je ostala prikovana za invalidska kolica
Sada se kanadska lepotica, na pragu svoje 48. godine, vraća u velikom stilu i to ponovo kroz elitnu modnu agenciju IMG Models, s kojom je sarađivala krajem devedestih, kad je bila na vrhuncu slave.

Muza brendova "Chanel" i "Dior", ali i jedna od miljenica pokojnog dizajnera Đanija Versaćea, najavila je kako će se truditi da u svoje buduće poslove uključi promociju holističkog načina života, kom se poslednjih godina u potpunosti posvetila.

- Srećni smo što opet možemo pozdraviti Šalom u IMG Modelsu. Njen dugogodišnji rad uticao je na mnoge, pomogavši im da prihvate svoju kreativnost i pomere granice unutar industrije. Uzbuđeni smo zbog njenog sledećeg modnog poglavlja - izjavio je direktor agencije Ivan Bart.

Zbog nekonvencionalne lepote pratila ju je titula anti-supermodela, a časopis Forbes 2007. godine uvrstio ju je među 15 najplaćenijih manekenki u svijetu.

Šalom je inače licencirani instruktor joge, a trenutno studira terapiju polariteta i biodinamičku kraniosakralnu terapiju. Modni agenti otkrili su je početkom devedesetih na koncertu rock benda The Cure u Kanadi. Kao devojčica išla je na balet, a roditelji su joj, dok je odrastala, dopustili da neko vreme živi u zajednici hipika nadomak njenog rodnog grada Toronta.

"Za nekoga ko je došao iz porodice o kojoj se brinula samohrana majka iz radničke klase, koja je odgajala troje dece, čistila tuđe kuće, dostavljala picu i školovala se noću, definitivno mogu reći da mi je svet mode promenio život i pre svega osigurao finansijsku stabilnost koju nisam imala u detinjstvu", izjavila je prije nekoliko godina Šalom, koja je upravo zahvaljujući majci upoznala "new age" filozofiju i to decenijama pre nego što je ista uopše postala trend i globalni fenomen.

"Mama je bila zagovornica ajurvedske medicine i ozonskih terapija, učila me o ekološkoj osvešćenosti... Sećam se kako su se svojedobno svi zgražavali kada bi čuli da koristim ženske higijenske proizvode koji se mogu prati i ponovno koristiti!" rekla je u jednom intervjuu Harlou.

Kanađanka se iz sveta mode povukla 2013. godine. Tad je, kako sama kaže, obolela od kombinacije "Lajmske bolesti, parazita koje je pokupila tokom brojnih putovanja i trovanja crnom plesni", zbog čega je dugo bila prikovana za krevet, a neko vreme morala je koristiti i invalidska kolica kako bi se uopšte mogla kretati.

"Duboke hronične bolesti mogu izazvati nervni slom, a ja sam tad imala složeni PTSP od svih tih silnih infekcija sa kojima se moje telo borilo. Jednostavno su me sustigle sve nezarasle telesne, mentalne i emocionalne rane", prisetila se lepa manekenka u intervjuu za InStyle. Tad je prvi put javno progovorila i o takozvanoj fekalnoj transplantaciji kojoj se podvrgla u Londonu. Primila je infuziju tekućeg filtrata stolice (fecesa) zdravog davaoca kako bi joj se normalizovala crevna flora.

Bila je to prva u nizu medicinskih intervencija koja joj je doslovce spasila život, nakon čega je manekenka prihvatila sporiji tempo života iokrenula se isceliteljstvu i prirodi.

"Još uvek se lečim. Volim svoj posao, ali više ne želim svake nedelje da budem u avionu i letim preko pola sveta. To nije održivo niti za moje telo niti za okolinu. Volela bih da modna industrija pronađe načine za rad na bližim lokacijama - to je moguće, jer talenata ima svuda, a pametnim delovanjem činimo dobro i planeti na kojoj živimo", zaključila je lepotica koja se okušala i kao glumica pa smo je tako mogli videti u filmovima "Kako se rešiti frajera u 10 dana", "In & Out" i "Vanilla Sky".