I sami znate koliko je danas internet bitan faktor današnjice. Dok se nekada funkcionisalo bez mobilnih telefona, danas jedan običan dan ne možete zamisliti bez Gugla, Jutjuba, a naročito društvenih mreža poput Instagrama ili Fejsbuka.

Da je zarada, i to odlična, moguća na istim, dokaz su mnogobrojne trendseterke, influenserke, blogerke koje i žive zahvaljujući Instagramu, ali i javne ličnosti koje za reklamu na jednom postu dobijaju i nekoliko hiljada dolara. Da, dobro ste pročitali.

Među njima je i Kajli Džener koja je do ovog trenutka nosila titulu osobe koja najviše zarađuje na Instagramu. Ako uzmemo u obzir da su cene njenih objava rasle uz broj njenih pratilaca kojih sada ima 187 miliona, možete li da pretpostavite kolika je Kajlina zarada, samo sa društvenih mreža?

Izgleda da ova godina ne ide baš po planu najmlađe milijarderke na svetu, odnosno bivše. Izgubila je i tu poziciju nakon što ju je Forbesova lista sklonila sa prvog mesta jer je, prema njihovim tvrdnjama, lažirala dokumente kojima je to želela da dokaže.

Sada, iako nije internet senzacija, najplaćenija osoba je miljenik ženske publike, glumac Dvejn Džonson.

Njegove objave prati 191 milion ljudi, a Instagram nalog Hopper HQ navodi da je glumčeva zarada skočila za 15%. To u prevodu znači da Dvejn po jednoj objavi dobija milion dolara, dok je Kajlina zarada opala za 22%.

Odmah iza Dvejna, na listi najplaćenijih javnih ličnosti na Instagramu nalazi se fudbaler Kristijano Ronaldo koji po objavi zaradi 889 000 dolara, dok mu sigurnim koracima parira Kim Kardašijan, a potom i mlada pevačica Arijana Grande koja po objavi zaradi 853 000 dolara.