Da li je odluka Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase, da se povuče sa medijske i Jutjub scene, nastala kao rezultat neuspelog podnošenja pritiska javnosti ili prekida saradnje sa mnogobrojnim kompanijama koje su bili njegovi sponzori?

Bilo kako bilo, Baka Prase, kako kaže, ne brine za svoju egzistenciju. U videu, čijim je naslovom na Jutjubu najavio da je poslednji, naveo je svoja obrazloženja za odluku da napusti posao kojim se bavi. Skandali o kojima se pisalo, brujalo i neprestano komentarisalo došli su mu glave, ali da li je iz svega toga izvukao pouku?

Presudite sami.

Iako je Jutjubom počeo da se bavi pretežno kako bi zabavio ljude, nasmejao i stekao publiku sa kojom će deliti zanimljiv sadržaj, planovi ili okolnosti otišli su u drugom smeru. Smatra da odlično ume da animira ljude, što je na početku videa i istakao, a potom odlučio da objavi dokaze nekoliko svojih donacija, namenjene humanitarnim svrhama.

„Velika odgovornost je pala na mene, zato što sam stekao veliku popularnost. Očekuje se od mene nemoguće. Ja ne moram ništa, ja sam zabavljač. Šira javnost me osuđuje zato što živim onako kako bi svako živeo sa mojim mogućnostima. Svako ko kaže da ne bi, taj laže. Ako sa 23 godine zaradiš više od 100.000 evra, naravno da bi trošio taj novac i živeo kako želiš. Nisam svetac, niti se trudim da budem, ali od mene se očekuje da budem zato što nekome smeta što ja trošim svoje pare i što volim lepe žene“, rekao je Baka Prase a potom se osvrnuo na slučaj „pedofilije“, odnosno intimne odnose sa maloletnom devojkom.

200.000 lajkova za Bakin povratak

U opisu ovog videa na Jutjubu, Baka Prase poručio je da će se možda vratiti, ukoliko video dosegne 200.000 lajkova. Provokacija, šala ili ne, ostaje da vidimo. Video je za jedan dan dobio skoro 150.000 lajkova.

„Svašta su pisali i za svašta su me optuživali, ali ja znam da ja nisam pedofil, da nikoga nisam silovao, da nikoga nisam primorao ni na šta, da ja nikoga nisam iskoristio. Nijedan zakon nisam prekršio, iako sam obmanut. Znam ko sam i kakav sam čovek i ja spavam mirno. Ovime sam završio pravdanje ljudima kojima je jedina svrha i poenta da truju i da mrze. Šta ja radim u privatno vreme ne treba nikoga da se tiče. Ja sam tu da nasmejem ljude, ali u isto vreme da budem i surovo iskren”, rekao je.

Iako spava mirno i ne smatra da radi išta loše, Baka Prase odlučio je da se povuče sa Jutjub scene.

„Sada se obraćam vama, mojoj Instituciji koja stoji uz mene, hvala vam od srca. Ne pričam to često, ali neverovatno mnogo mi znači sve što činite za mene iz dana u dan i znam da ćete razumeti ovu moju odluku. Treba da razmislim šta mi je dalje činiti, da li je moja budućnost Jutjub, da li je nešto drugo… Ovo me je toliko bacilo u razmišljanje tako da moram da se presabarem. Moraću baš dobro da razmislim šta ću dalje”, završio je.