Voleli je ili ne, ona definitivno ima uticaj. Sa preko dva miliona pratilaca na Instagramu, Jelena Karleuša je jedna od najaktivnijih javnih ličnosti kada je reč o jasnom iznošenju stavova i zalaganja za goruće teme, bilo da se dešavaju kod nas ili u svetu. Ni ovoga puta nije propustila najaktuelniju: Duu Lipu i Kosovo.

Nakon što je Dua Lipa objavila post u kojem je objasnila da samo želi da se Kosovo nađe na mapi „Apple“ kompanije, nakon što su je korisnici društvenih mreža širom sveta ali i UNICEF osudili, pevačica je mislila da je dovoljno da poruči: „Nisam želela da izazivam mržnju“.

Pa, nije. Ovaj potez je ponovo naišao na osude srpske javnosti. To je bilo dovoljno da Jelena Karleuša reaguje. Jasnu poruku posvetila je upravo Dui Lipi svojim storijem:

Jelena Karleuša žestoko odgovorila Dui Lipi
Print Screen/Instagram Jelena Karleuša 

„“Samo sam želela da moja zemlja bude prikazana na mapi". Pa, draga, sledeći put objavi pravu mapu, koja ne uključuje teritorije još četiri druge države. Nije toliko teško, stvarno“, napisala je JK koja je pre nekoliko dana takođe posvetila objavu britanskoj pevačici.

"Draga Dua Lipa, volimo te ovde u Srbiji. Ekstremizam ni na jedan način nije odgovor (znate da se kosovski lider nalazi u Hagu, suočen sa optužnicom za ratne zlo čine. Na obe strane možete pronaći loše ljude). Koristite svoje društvene platforme da širite ljubav, mir i muziku (i vratite se na Kosovo da budete sa svojim ljudima). Slanje ljubavi svim dobrim ljudima širom sveta", napisala je Jelena.