Svi u Srbiji ostali su bez teksta kada se na internetu pojavio snimak intervjua američke glumice Elizabet Olsen u kojem pogrdno priča o Srbiji.

Taj sporni snimak koji se širio mrežama proteklih nekoliko dana nije novijeg datuma, već je iz 2014. godine, i to nije jedini put da je glumica pokazala nepoštovanje prema srpskom narodu i zemlji.

"Zapravo nema ničeg jedinstveno srpskog, jer su oni tek oko 13 godina svoja zemlja. Oni nemaju ništa svoje, samo uzimaju od onih koji su u nekom momentu zauzeli njihovu zemlju", izjavila je glumica i dodala kako Srbi uopšte nemaju manire.

Od komentara da su "Srbi užasno bučni", pa sve do "saveta" da "niko ne treba da ide u Srbiju", ali i da naša "zemlja postoji samo 13 godina", Elizabet Olsen pokazala je apsolutno nepoštovanje jedne zemlje i naroda, uz sve to iznela u javnost niz netačnih informacija.

Ipak, očigledno je da je glumica Elizabet Olsen zaboravila šta je pričala, jer je tada napisala nekoliko poruka na svom Tviter profilu iz koga se vidi da po čitav dan snima film u Beogradu i da joj se grad veoma sviđa.

A sada je jasno zašto je tako lako promenila mišljenje. Naime, reč je o ličnom problemu koji je imala sa bivšim verenikom, takođe glumcem, Robertom Bojdom Holbrukom.

Priča se da je on navodno Elizabet ostavio zbog srpkinje Tatijane Pajković, glumice srpskog porekla sa kojom je danas u braku. Par je dobio sina, a lepa Srpkinja redovno kači fotke na Instagram. 

Od raskida njihove veridbe, Olsenova je počela da priča neistine i pogrdne reči na račun Srba i Srbije, a sada je svima jasno zbog čega. Razlog takvog javnog obraćanja bili su ljubavni problemi koji su izgleda bili veći od nje, pa je ovo bio jedini način da se obrati Tatijani i javno uvredi njeno poreklo.