Manekenka Gejl Porter krajem prošlost veka važila je za jednu od najangažovanijih manekenki sveta, koja je 1999. proglašena i za jednu od 100 najlepših žena tog vremena. Ona je pažnju javnosti privlačila najpre zbog toga što je rado pozirala golišava, a nije se libila da otvoreno priča o svom privatnom životu i svojoj seksualnosti.

Naime, Gejl se 2001. godine udala za gitaristu benda Toploader Dena Hipgrejva, a godinu dana kasnije par je dobio ćerkicu Hani. Međutim, nakon prođaja manekenka je prolazila kroz mnoge krize - borila se sa postporođajnom depresijom i problemima u braku. Situacija je kulminirala 2005. godine kada se razvela od gitariste, a ubrzo nakon toga zbog stresa je obolela od alopecije i ostala potpuno ćelava.

Gejl Porter nekada je bila uspešna manekenka
Cobra / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Njene mentalne krize uzrokovane bipolarnim poremećajem i činjenicom da je zavisna od seksa, 2011. dovele su je do toga da je provela 28 dana zatvorena u psihijatrijskoj bolnici  zbog prijave bivšeg dečka da je kontinuirano imala suicidne misli.

"Bilo je apsolutno zastrašujuće, nisam znala šta se događa. Nismo imali nikakvu terapiju, samo smo sedeli tamo. Ljudi su plakali i ponašali se prilično čudno. Bila sam neprekidno pod gomilom lekova i sve je to bilo užasno stresno", osvrnula se ona jednom prilikom na ovo iskustvo.

2014. sve je dodatno otišlo u sunovrat kada je ova Britanka bankrotirala i dotakla samo dno, samim tim je postala i beskućnica, a spavala je na klupama po londonskim parkovima.

"To su bile najstrašnije noći mog života. Bilo je zastrašujućih zvuka. Nisam imala predstavu odakle dolaze. Smrzavala sam se i nisam znala ko će doći po mene", ispričala je jednom prilikom.

Gejl portet danas ovako izgleda
Photoshot / Avalon Editorial / Profimedia 

Gejl je dodala da je njen finansijski krah došao usled toga što je izgubila kosu:

"Gubitak kose je bila velika stvar za mene. Bila sam ok sa tim i ljudima oko mene je bilo ok, ali su ipak prestali da me angažuju za televizijski rad. Poslovi koji su mi lako dolazili tokom 90-ih više nisu bili tu za mene. Ja sam rentirala stan, ali ušteđevina je polako, a sigurno nestajala", priznala je prilikom gostovanja u jednoj emisiji.

Koliko je bila u lošoj situaciji govori oi činjenica da nije imala novac ni da uplati kredit na telefonu, a otkrila je i da je maštala o tome da na ulici pronađe bar jednu funtu. Ono što joj je pomoglo da se spasi sa ulice jeste poziv za učešće u rijalitiju "Veliki brat".

Nakon mnogo godina Gejl tvrdi da danas živi najsrećnije dane svog života i da su problemi iza nje. Vratila se u rodnu Škotsku, gde radi kao voditelj i vodi zdrav način života. Takođe, napisala je knjigu o svojoj borbi sa depresijom. "Bila sam beskućnica, bankrotirala sam, oćelavila, izgubila sam majku i oca i još uvek sam ovde - ne možete da me se rešite", rekla je nedavno.

Iako sada kaže da ima sve materijalno ipak naglašava da joj u životi jedini nedostaje ljubav, te se prijavila u britanski rijaliti “First Date”, ali su se odbili za učešće. Kaže da nalaženje ljubavi preko interneta baš i nije za nju.

"U suštini, bilo bi sjajno kada bi neko želeo da se zabavlja sa mnom. Ali, mislim da sam odustala od te ideje. Pretpostavljam da ću jednostavno umreti sa mačkom. Kada sma izgubila kosu, izgubila sam i samopouzdanje, ali i dalje imam dobro srce" ,zaključila je.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!