Američka glumica Elizabet Olsen iznenadila je svet nakon što je iznela niz neistina o našoj zemlji.

Naime, u video prilogu koji je nastao 2014. godine, holivudska glumica je između ostalog izjavila da su "Srbi užasno bučni", kao i da "niko ne treba da ide u Srbiju", ali i da naša "zemlja postoji samo 13 godina". 

Osim što je pokazala neznanje, pokazala je i apsolutno nepoštovanje jedne zemlje i naroda.

Inače, ona je u Srbiji provela četiri meseca tokom 2012. godine dok je snimala film "In Secret", a tada napisala nekoliko poruka na svom Tviter profilu iz koga se vidi da po čitav dan snima film u Beogradu i da joj se grad veoma sviđa.

Godinama pokušava da izađe iz senke uspešnih sestara

Elizabet Olsen (32) rođena je sestra najpoznatijih bliznakinja filmske industrije - Meri-Kejt i Ešli Olsen, a godinama je pokušavala da izađe iz njihove senke, iako su obe prestale da glume, dok ona sama nikada nije prestala da se bavi glumom.

elizabet olsen
Shuterstock 

Meri-Kejt i Ešli Olsen bile su svojevremeno najveće dečije i tinejdžerske zvezde, što ih je i dovelo do činjenice da ih je 2007. magazin "Forbes" uvrstio u najbogatije žene šoubiznisa sa bogatstvom procenjenim na 100 miliona dolara. Danas je njihov bankovni račun još veći nego što je bio, pa se veruje da je na njemu više od 500 miliona.

sestre olsen
Shutterstock 

Na velikim ekranima zadnji smo put imali smo priliku da ih vidimo pre 15 godina. Uprkos tome ove 34-godišnjakinje se i danas ubrajaju u top 100 najbogatijih zvezda na svetu. Fascinantan je podatak da su sa samo šest godina postale najmlađe producentkinje u istoriji Holivuda. Firmu za produkciju filmova, serija, časopisa i video igara 'Dualstar Entertainment' osnovale su 1993. godine, a već četiri godine kasnije mogle su se pohvaliti titulama milionerki.

Naravno, produkcijsku kuću su ime blizanakinja do punoletstva zastupali su njihovi roditelji, a kada su sestre preuzele glavnu reč odlučile su da naprave i zamah u karijeri.

Modne ikone

Fokus se s filmske industrije prebacio na modnu, a bliznakinje su postale istaknute promoterke boho stila i boemskog odevanja. Meri Kejt se upisala u modnu istoriju kao pionirka "beskućnik stila", načina odevanja koji preferira prevelike i predimenzionirane odevne komade. Želela je da sagradi svoje modno carstvo pa je neko vreme provela i kao asistentkinja slavnog dizajnera Zeka Pozena.

Godine 2006. blizanakinje su zajedno osnovale high-end modni brend 'The Row' koji i danas i te kako uspešno posluje. Svoje kreacije redovno prikazuju na njujorškoj nedelji mode, a za svoj dizajn su primile nekoliko prestižnih nagrada.

Beg od kamera

Sestre su najavile kako se nemaju nameru da se vrate sveti glume. Izrazile su želju da ostatak života provedu što dalje od kamera. Budući da su pred njih prvi put stale kada su imale samo šest meseci, ova njihova želja ne izaziva čuđenje.

U prilog tome ide i podatak da se blizanakinje odbijaju da se priključe društvenim mrežama pa tako nemaju službene profile ni na jednoj popularnoj aplikaciji.

"Jednostavno nam to ne odgovara u ovom trenutku", ispričala je Meri Kejt kada im je ponuđeno pre nekoliko godina da snime još jedan film.

meri kejt esli olsen
Shutterstock 

Ipak, njihov privatni život u više navrata bio je veoma zanimljiv medijima. Ovo se posebno odnosi na mlađu Meri Kejt čiji ljubavni život redovno puni stranice žute štampe. Pojedini natpisi povezivali su je sa smrću glumca Hita Ledžera s kojim je tada navodno bila u ljubavnoj vezi. Naime, nakon što je 28. januara 2008. godine maserka pronašla glumca bez svesti u njegovom njujorškom apartmanu, prvo je dvaput nazvala Meri Kejt, a tek potom hitnu pomoć. Ona je tada preko advokata zatražila imunitet, ali sve moguće sumnje su odbačene kada je smrt proglašena slučajnim predoziranjem.

Sedam godina kasnije odjeknula je vest kako se udala za 17 godina starijeg bankara Olivera Sarkozija, brata nekadašnjeg francuskog predsednika Nikolasa. U aprilu 2020. godine Amerikanka je na iznenađenje mnogih zatražila razvod.

"Ona je bila fokusirana na posao, dok je on, poput mnogih Francuza, želeo da joj porodica bude na prvom mestu. Nije znao da ne može da kontroliše devojku koja je svoje milione zarađivala od malih nogu", reči su kojima je vest o krahu njihova braka prokomentarisao bliski prijatelj para.

meri kejt
Felipe Ramales / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

"Dejli mejl" je u aprilu pisao da je situacija između Meri Kejt i Olivjea koji su vezu započeli 2012. veoma komplikovana, kao i da je bankar i polubrat bivšeg predsednika Francuke Nikole Sarkozija primorao bivšu partnerku da se iseli iz stana u kojem su živeli, prekinuvši zakup, a da je o tome nije ni upozorio. Njegovi advokati su saopštili Meri da se iseli do 18. maja, ali je ona tražila produženje roka do 30. maja.

Inače, Meri Kejt je jednom prilikom napomenula kako joj je brak pomogao da rasporedi prioritete u životu pa se tako odvikla "ludog života" ispunjenog beskonačnim zabavama. Poznato je kako se u mladosti borila s poremećajima u ishrani, a nagađalo se da je konzumirala i opojne droge.

Zlatna bliznakinja

S druge strane, dva minute starija bliznakinja Ešli važi za "zlatnu sestru" u porodici Olsen. Nakon završetka školovanja nastavila je pomno da radi na kreiranju porodičnog modnog brenda i plasmanu popratnih proizvoda s njihovim potpisom na svetsko tržište. Godine 2005. našla se u jeku skandala kada je na osnovu snimljenih fotografija javno prozvana zbog konzumacije droge.

sestre olsen
LNC / Andrew Kaye / Camerapress / Profimedia 

Tužila je nedeljnik koji je plasirao ovu priču, nakon čega joj je odobrena odšteta u visini 40 miliona dolara zbog nanošenja štete ugledu. Od tada njeno lice mahom krasi samo modne stranice prestižnih časopisa. Što se njenog ljubavnog života tiče, od 2017. godine je u vezi s umetnikom Luisom Ejsnerom. Bliznakinje trenutno žive u Njujorku u prestižnoj četvrti Aper Ist Sajd.