Brat nekadašnjeg francuskog predsednika Nikolasa Sarkozija, Olivije, dao je svojoj supruzi Meri Kejt Olsen, modnoj dizajnerki i nekadašnjoj glumici, nedelju dana da iznese svoje stvari iz njihovog zajedničkog doma. Kao razlog ovog naizgled iznenadnog, ali vrlo brutalnog razvoda, Sarkozi je naveo to što je primetio da u poslednje vreme neke njegove stvari nestaju iz kuće.

"Zapanjena sam time što moj suprug pokušava da me liši doma u kom sam živela, a ako u tome uspe, ne samo što ću izgubiti dom, već rizikujem i da ostanem bez svoje imovine," izjavila je Meri-Kejt. 

Ona je od uskoro bivšeg supruga zatražila da joj da nešto više vremena, ali je Olivije taj zahtev u potpunosti ignorisao.

Ono što čitavu stvar čini još težom za Meri-Kejt jeste činjenica da u Njujorku vlada karantin, pa su mogućnosti za selidbu u ovom momentu skoro nikakve. Uz to, zabrinuta je da bi Olivije mogao da reši da se otarasi njenih stvari ako ih ne iznese na vreme. Jedino što bi moglo da reši njene probleme bilo bi podnošenje zahteva za razvod, jer u tom slučaju Sarkozi ne bi mogao da otuđi njene stvari. I? Zašto onda to ne uradi?

Zato što za vreme trajanja karantina parovi u Njujorku ne mogu da podnesu zahtev za razvod, osim ako je reč o velikoj hitnosti ili vanrednoj situaciji.

Da li će zbog toga Olivije pokušati da otuđi njeno vlasništvo?

Pravni eksperti tvrde da Meri-Kejt ima neprobojni zakonski oklop oko svog bogatstva od 250 miliona dolara, pa su male šanse da bi tako nešto moglo da se desi.

Ipak, ostaje pitanje šta je krenulo po zlu u ovoj romansi koja je donedavno izgledala idilično.