Makoli Kalkin (40) je glumac koga su svi obožavali u filmovima “Sam u kući”. Bio je jedna od najvećih zvezda devedesetih, međutim, nije doživeo karijeru kakvu su mu svi predviđali. Kada je odrastao, glumac se predao porocima, drogi i alkoholu, što je ostavilo vidljive posledice na njegovom izgledu.

Slike Makolija koji u tridesetim izgleda kao da je stariji nekoliko decenija rastužili su milione njegovih fanova širom sveta. A glumac je pre nekoliko godina priredio još veći šok kada je rekao razloge zbog kojih je napustio Holivud. Otkrio je tada da ga je otac godinama zlostavljao i da mu je govorio: "Odradi to dobro ili ću te udariti!".

" Sve što je on, moj otac, pokušao da ostvari u celom svom životu, ja sam uspeo do svoje desete godine zbog čega je on bio ljubomoran na mene", ispričao je glumac.

Njegovi roditelji rastali su se kad je njemu bilo 14 godina, a zatim je krenula teška bitka za starateljstvo nad njim i njegovim novcem. Kada je imao 15 godina, on je zakonski zabranio roditeljima da raspoložu njegovom imovinom. Ubrzo je upao u vrtlog droge i alkohola, i zbog toga sebi ozbiljno ugrozio karijeru.

Međutim, mladi glumac je tokom poslednjih godina uspeo da se izbori sa zavisnošću i polako se vratio glumi. Prihvatao je manje uloge u nezavisnim ostvarenjima. Igrao je značajnu ulogu u seriji “Dollface” i imaće veliku ulogu u novoj sezoni “Američke horor priče“.

Upravo na tom setu su ga paparaci uslikali pre neki dan, a on je pritom izlazio iz mora gde se snimala scena. Iako je, kako tvrdi, 'čist' već neko vreme i da ne konzumira opojne supstance, na glumčevom izgledu i dalje se vide posledice dugogodišnje zavisnosti.

Glumac ne poriče da je imao problema s drogom i alkoholom, ali navodno je to sad sve iza njega. Iako često još uvek izgleda poprilično iscrpljeno, svi su se jednoglasno složili da izgleda daleko bolje nego pre nekoliko godina kada su njegovi obožavatelji strahovali za njegov život.

Iako je njegova zavisnot bila glavna tema svih medija, glumac se takođe našao i u skandalu zbog veoma bliskog prijateljstva sa kraljem pop muzike Majkl Džeksonom, za koga se u vreme njihovog najintenzivnijeg druženja pričalo da je pedofil.

Glumac se sa svega 17 godina oženio glumicom Rejčel Miner, ali taj brak je potrajao samo tri godine. Takođe, Makoli je bio u višegodišnjoj vezi sa Milom Kunis koja se tada tek probijala u Holivudu.