Biti zvezda sapunice jeste uspeh koji otvara mnoga vrata u životu - od novih mogućnosti u karijeri, do najboljih stolova u restoranima. Ipak, on ne spasava od ruke zakona. To se najbolje vidi na primeru protagonista najpopularnijih britanskih serija koji su, nakon svojih svetlih trenutaka, završili u zatvoru.

Kreg Ficpatrik

Žrtve su izjavile da su strahovale za svoj život
Screenshot/Youtube Žrtve su izjavile da su strahovale za svoj život

Poslednji u nizu kriminalaca u čijem se portfoliju nalazi naziv popularne serije jeste Kreg Ficpatrik iz "Ulice Voterlu", koji je zatvoren na 18 meseci nakon što je jednoj porodici pretio mačetom. Zvezda drame BBC-a, ali i serije "Shameless", razbio je prozor na kući svojih žrtava držeći sečivo od 45cm, pod očiglednim dejstvom droge i alkohola. Žrtve su rekle da su strahovale za svoje živote jer je rekao da su "mrtvi ako ih još jednom vidi". 

Bruno Lengli

Bruno je bio miljenik publike sve do optužbe koja mu je promenila život
Profimedia Bruno je bio miljenik publike sve do optužbe koja mu je promenila život

Ovaj glumac je u serijalu "Coronation street" bio miljenik najšire publike. Ipak, to je potrajalo samo do novembra 2017. godine, kada je izgubio angažman zbog optužbe za seksualni napad na dve žene u noćnom klubu. Ovome se priključila i optužba da je proganjao petnaestogodišnju devojčicu. Iako je optužbi za ovaj prestup oslobođen, jer tokom prepiske s njom nije znao o kome je reč, za prethodni je proglašen krivim. Morao je da plati petsto funti i da 12 meseci bude obavezan na društveno-korisni rad uz nadzor i lečenje od zavisnosti.

Džodi Lejtam

U domu njegove devojke pronađene su biljke marihuane u vrednosti od 9.000 funti
Profimedia U domu njegove devojke pronađene su biljke marihuane u vrednosti od 9.000 funti

Zvezda "Shamelessa", ali i "Eastendersa", Džodi Lejtam, uhapšen je 2011. zbog uzgajanja marihuane u kući svoje devojke. Prema izveštaju, policija je zaplenila 24 biljke, koje bi na ulici vredele oko 9.000 funti. Dobio je 12 meseci, sa dve godine uslovno.

Kris Hargrivs

Kris (levo) nije uspeo da izađe iz uloge posle serije
Screenshot Kris (levo) nije uspeo da izađe iz uloge posle serije

Ovaj glumac igrao je dilera droge i kriminalca u "Coronation street" devedesetih godina. Izgleda da nije uspeo da izađe iz lika. Godine 2012. policija ga je uhapsila sa 3kg prvoklasnog kanabisa u njegovom domu. Uz to, našli su i 38.000 funti "prljavog novca". Zatvoren je na četiri i po godine.