Aktivisti su vodili dugu borbu kako bi pritisnuli Pornhub kompaniju da zaštite one koji su pretrpeli zlostavljanje i silovanje, a čiji je sadržaj završio na ovom sajtu bez njihovog odobrenja i saglasnosti. Ovome je prethodila ultra liberalna politika kompanije - svako sa besplatnim nalogom je mogao da objavljuje sadržaj, bez prethodno dobijenog odobrenja i bez provere autorskih prava.

Ceo slučaj je eskalirao kada je novinar New York Times-a i dobitnik Pulicerove nagrade, Nikolas Kristof, objavio priču o zlostavljanju dece i videima istog koji su se našli na ovoj platformi.

Iz Pornhuba su izjavili da će početi i sa korišćenjem softvera CSAI Match, koji se bori protiv seksualnog zlostavljanja dece, kao i Content Safety API, Google alatku veštačke inteligencije za detektovanje ilegalnih snimaka, ali i PhotoDNA, tehnologiju koju Google, Facebook i drugi koriste kako bi automatski detektovali fotografije seksualnog zlostavljanja dece.

Upotreba ovih tehnologija mogla bi u velikoj meri da utiče na živote žrtava osvetničke i nasilničke pornografije, ali i na profit oni koji su svoj sadržaj zaštitili autorskim pravima. Takođe, ove odluke povlače i ozbiljnije regulative u samoj industriji, te suzbijanje slobodnog protoka sadržaja seksualnog nasilja.