Kada je nedavno širom društvenih mreža u Srbiji počeo da se širi snimak sa američkog glumicom koja u veoma negativnom kontekstu priča o Srbiji, mnogi su se zapitali o kome se tačno radi. 

Kao i obično, svoj komentar dala je osoba koja nema elementarno znanje o istoriji najpre svoje zemlje, a potom i o istoriji sveta, ali je dala sebi puno pravo, da javno blati zemlju i narod koji ne poznaje. U pitanju je Elizabet Olsen, glumica koju više od deset godina zovu "glumačkom nadom". Hm...

Od komentara da su "Srbi užasno bučni", pa sve do "saveta" da "niko ne treba da ide u Srbiju", ali i da naša "zemlja postoji samo 13 godina", Elizabet Olsen pokazala je apsolutno nepoštovanje jedne zemlje i naroda, uz sve to iznela u javnost niz netačnih informacija. 

Sporni snimak koji se širi mrežama nije novijeg datuma, već je iz 2014. godine, i to nije jedini put da je glumica pokazala nepoštovanje prema srpskom narodu i zemlji.

Tom prilikom Olsenova je u gostovanju izjavila: "Zapravo tamo nema ničeg jedinstveno srpskog, jer su oni tek oko 13 godina svoja zemlja. Oni nemaju ništa svoje, samo uzimaju od onih koji su u nekom momentu zauzeli njihovu zemlju. Posebno je interesantno što tamo ništa nije njihovo, jer je zemlja nastala tek pre 13 godina, oni su kombinacija svih onih koji su vladali njihovom zemljom pre toga".

Inače, ona je u Srbiji provela četiri meseca tokom 2012. godine dok je snimala film "In Secret", a javnost o tome nije bila obaveštena.

Ipak, očigledno je da je glumica Elizabet Olsen zaboravila šta je pričala, jer je tada napisala nekoliko poruka na svom Twitter profilu iz koga se vidi da po čitav dan snima film u Beogradu i da joj se grad veoma sviđa.

Međutim, i njen Instagram i Twitter nalog u međuvremenu su obrisani jer je glumica u međuvremenu bila umešana u rasistički skandal.

Ko je Elizabet Olsen?

Elizabet Olsen (32) rođena je sestra najpoznatijih bliznakinja filmske industrije - Meri-Kejt i Ešli Olsen, a godinama je pokušavala da izađe iz njihove senke, iako su obe prestale da glume, dok ona sama nikada nije prestala da se bavi glumom.

olsen sestre
Shutterstock 

Ipak, istakla je da je svesna da joj je upravo veza sa popularnijim sestrama otvorila neka vrata u Holivudu. "Nepotizam postoji i vrlo sam svesna toga. Ali, ja sam oduvek želela da uradim stvari sama", rekla je ona nedavno.

Elizabet je jednom prilikom rekla i da je od sestara naučila da poštuje svoju privatnost, i da ne otkriva novinarima detalje o svom životu.

"Uvek mi je bilo vrlo jasno da je gluma posao, nikada nisam imala neku fantaziju o tome da me ljudi fotografišu jer sam slavna. Za mene je to samo posao i rad, a postoje različiti načini da skrenete pažnju sa sebe ako je ne želite", dodala je.

I zaista, ova Amerikanka je veoma suzdržana kada je reč o informacijama o njenom privatnom životu, pa je javnost upućena u malo toga u njoj. Ona najčešće govori o ostvarenjima na kojima je angažovana ili se osvrće na neka opšta mesta.

Ipak, poznato da je od 2017. godine u vezi sa tri godine mlađim muzičarem Robijem Arnetom, a par se 2019. i verio.

Svetsku popularnost donela joj je uloga u filmu "Godzila" i seriji "Wandavision" gde je jedna od superheroja Marvelovog univerzuma.

Tokom današnjeg dana, delove iz intervjua u kojima Elizabet "pljuje" po Srbiji, prenele su i neke influenserke poput Ene Lune, ali i Tatjane Bašević, iza profila angel.tatjana.

ena luna
printscreen/instagram/enaluna 

Nakon što je podelila sporne snimke, Ena je napisala: "Skrenula sam pažnju sa objave time što nisam odmah napisala da je u pitanju treća sestra poznatih bliznakinja što je najmanje bitno. Bitno je da se ovakve stvari uvek dešavaju i tolerišu sa naše strane i jednostavno onda nemamo zašto ni da se čudimo zašto svetska javnost ima o nama sliku kakvu ima."

Sa druge strane, Tatjana je bila nešto oštrija. Pogledajte u galeriji sve što je napisala: 

printscreen/instagram/angel.tatjana Angel Tatjana o Elizabet Olsen

"Tvoji roditelji te očigledno nisu naučili da nevezano koja je država u pitanju ili narod, nije u redu da ih vređaš javno. Drugo, tokom tih 16 nedelja očigledno je da se nisi informisala o zemlji u kojoj si provela 4 meseca života, što mnogo govori o tebi", napisala je influenserka i dodala, "ali si sebi dala za pravo da javno degradiraš hjednu zemlju i njenu istoriju".

"Podelite i tagujte medije kako bi svet konačno čuo o Elizabeti pored toga što je poznata kao Olsen sestra", završila je izlaganje Tatjana.  

Tako se Elizabet pridružila svim onim slavnim ličnostima poput Dua lipe, ali i Rite Ore, koje su bez potrebnog znanja ili barem prethodnog informisanja dali sebi za pravo da komentarišu integritet jedne zemlje.