Konačno smo dočekali lepe i sunčane dane, a to znači i više eksperimentisanja sa stilom, šminkom, ali i kosom. A kad smo kod kose, jedna od najpopularnijih frizura ovog proleća, definitno su talasi.

To zna i Ena Luna, jedna od najpopularnijih influenserki u Srbiji, a kao neko ko prati trendove, ne čudi što su za njenom frizurom dame potpuno poludele i zatrpale joj Instagram pitanjima - kako? 

Iako na internetu možete naći brojne tutorijale koji pokazuju kako ovako nešto možete da napravite i bez toplote, istina je da talasi neće biti tako definisani i dugotrajni bez prese. Nešto slično možete dobiti pletenicama, ali samo ako volite sitnije talase. Za krupnije, poput Eninih, moraćete ipak da posegnete za takozvanim triple presama

ena luna
printscreen/instagram/enaluna 

Influenserka je na svom Instagramu podelila savete kako da sami napravite ovako nešto, ali i koji aparat koristi. Najbolje od svega je, kako kaže, što ovakva frizura može da stoji danima, a kosa je veoma lagana, čak i ako nosite klipse ili ekstenzije, a ukoliko vam se zamasti teme, samo naprskajte šampon za suvo pranje i "you are good to go", što bi se reklo. 

Ena je koristila triple presu brenda Extension Pro, koju možete nabaviti preko sajta academy.extension.rs, po ceni od 5900 dinara. 

Triple presa za kosu, Extension Academy, 5.900 rsd
academy.extension.rs Triple presa za kosu, Extension Academy, 5.900 rsd

Kako Ena kaže, aparat se veoma lako koristi, i radi kao da imate tri figara - pramen jednostavno provučete i preklopite, a frizura je veoma brzo gotova, što je naročito dobro ako nemate mnogo vremena (ili živaca) na stilizovanje kose

Najbolje od svega, uklapa se nevezano za stil oblačenja, te će svaku kombinaciju da učini više šik i boho.

Ovakav tip frizure uglavnom pristaje svim dužinama kose i oblicima lica, a u ponudi se mogu naći i mini modeli, koji su posebno zahvalni ako imate kraću kosu. Mi smo u Alexandru pronašli mini Labor Pro presu koja je baš namenjena za talase na kraćoj i srednje dugoj dužini kose.

Alexandar cosmetics mini presa za talase, 3.250 rsd
alexandar- cosmetics.com Alexandar cosmetics mini presa za talase, 3.250 rsd

Naravno, u ponudi je i triple presa klasične veličine, koju možete nabaviti po ceni od 7.900 dinara. 

Triple presa, Alexandar cosmetics, Labor Pro Triple Barrel, 7.900 rsd
alexandar- cosmetics.com Triple presa, Alexandar cosmetics, Labor Pro Triple Barrel, 7.900 rsd

Talase se mogu dobiti i sa figarom ili peglom za kosu, ali vam je prilikom korištenja obe naprave potrebno znanje i iskustvo. Presa za talase je ovaj proces pojednostavila. Omogućila je svakoj osobi da napravi talase kada god to poželi. Nekada ste po ovakvu frizuru morali da idete u frizerski salon. Uz pomoć prese za kosu vaši talasi su tu za desetak do dvadesetak minuta, u zavisnosti od dužine kose. 

Jedino je bitno da ne zaboravite da pre upotrebe ovakvih aparata, obavezno naprskate na kosu neki od proizvoda za zaštitu od toplote

Pogledajte kako je ovu frizuru ponela lepa Ena, ali i njena prijateljica, Zorannah koja je takođe poznata po tome što kosu stilizuje upravo na ovakav način.