Većina žena redovno koristi toplotu za stilizovanje svoje kosi ali samo mali broj njih investira i u proizvode za zaštitu od toplote. Međutim, nas danas zanima da li ovi proizvodi zaista prave razliku i mogu li sačuvati zdravlje vlasi ili ne? A ključno pitanje koje se postavlja jeste da li su ovi proizvodi vredni vašeg novca?

Ako malo razmislite sprej za zaštitu kose od toplote je vrlo sličan SPF zaštiti od sunca. U takvoj postavci stvari ovi preparati zaista imaju smisla. Hajde da vidimo šta kažu stručnjaci.

Kako ovi proizvodi zapravo rade?

Tako što stvaraju zaštitnu barijeru, na taj način zaglade vlas i ne dozvoljavaju da toplota prodre do središnjeg dela dlake. U formulacije ovih proizvoda se često stavlja i silikon koji pomaže u već pomenutom.

Da li zaista rade?

Ako se pitate da li će ovaj proizvod učiniti išta za vašu kosu, kratak odgovor bi bio da, hoće. Kerati u kosi počinje da se oštećuje na 160 stepeni celzijusa, što je kod većine aparata za stilizovanje najniža temperatura. Pri toj temperaturi vaša kosa se sa svakim dodirom toplote blago oštećuje, postaje suvlja i sklonija pucanju. Imajući u vidu da je kosa "mrtva", oštećenja koja su načinjena se ne mogu povratiti i šišanje postaje jedina opcija.

Zato bi za one koji redovno koriste toplotu na kosi bilo obavezno da u svoju rutinu uvrste i ovaj korak. Pored toga što će zaštititi kosu, ovi sprejevi će stilizovanje učiniti lakšim, dlaku sjajnijom i lokne postojanijim.

Evo dva koja preporučujemo da probate:

Schwarzkopf Got2B Guardian Angel sprej koji štiti kosu do 220 stepeni celzijusa, 399 dinara

kosa-zastita-toplota-termalna-sprej-proizvod-nega-tretman
Press 

Phyto Keratine sprej za zaštitu oštećene i krte kose od toplote, 3.089 dinara

kosa-zastita-toplota-termalna-sprej-proizvod-nega-tretman
Press