Da li ste jedna od onih dama koja se muči sa gustom kosom sklonom mršenju? Možda imate i neuredne lokne koje ne možete da obuzdate?

Zbog toga se bojite da skratite kosu pa je puštate što duže možete u nadi da će tretmani za zaglađivanje rešiti problem ili ga makar umanjiti... Međutim, videli ste "cool girl" bob iliti lob (malo duža verzija) i sada vas kopka kako bi vama stajao. Ako želite odgovor na pitanje da li vam je kosa pregusta za ovu frizuru, evo sve što treba da znate.

Šta je važno znati pre šišanja?

Oblik lica i tekstura kose su dva najvažnija faktora ako razmišljate o šišanju na ovu dužinu. Prvo, ne može svako da izgleda dobro sa bobom i to je u redu. Međutim, može se donekle prilagoditi u zavisnosti od toga da li skratite šiške, i toga kako su oblikovani svi pramenovi koji uokviruju lice.

Jel postoji neko ko ne treba da nosi bob ili lob?

Interesantno je da je ova frizura vrlo prilagodljiva. Neko sa tankom kosom će dobiti na gustini, dok će gusta kosa koja je istanjena na krajevima izgubiti na težini i delovati mekše.

Kako ljudi sa gustom kosom mogu da stilizuju bob?

Da bi gusta i kovrdžava kosa izgledala dobro sa bob frizurom mora biti perfektno ošišana. Težina treba biti uklonjena sa precizno određenih mesta kako bi kosa "sela" onako kako treba bez korišćenja toplotnih sprava za stilizovanje.

Jel postoji neko pravilo za one sa gustom kosom?

Nemojte da šišate previše kratak bob jer će kosa imati tendenciju da se podigne. Malo duži lob je idealan. Pored dobre frizure obavezno je korišćenje neke kreme za zaglađivanje kako bi vaša nova frizura izgledala najbolje moguće.