Da li ste nedavno skratili vašu dugu kosu? Verujemo da je osećaj super, ali vas kopka jedno. Povremeno vam ipak nedostaje duga kosa i oni lagani talasi. Zato ste nabavili ekstenzije i sada se pitate kako da ih stavite a da rezultat bude uverljiv i prirodan?

Evo najlakšeg načina i nekoliko trikova koje ako primenite, imaćete sjajne rezultate.

Jedan od glavnih problema kratke kose na koju želite da nakačite ekstenzije (pričamo o onim na klipse) jeste zadnji deo kose. On je problematičan iz razloga što tu najviše dolazi do izražaja da je kosa zapravo mnogo kraća. Zato se to rešava na sledeći način.

Pokupite šnalom gornji deo kose koji se završava malo iznad uveta, baš kao na slici. Potom ga možete podeliti na dve jednake polovine i isplesti pletenice sa obe strane, ili ga prosto pričvrstite šnalicama uz samo teme glave.

kosa-ekstenzije-frizura-klipse-stilizovanje-tutorijal-talasi-video
You Tube/Kayley Melissa screen shoot 

Kada ste pokupili donji deo kose onda se na nju kače prva dva reda ekstenzija.

Potom se odvaja nova sekcija kose, oko dva santimetara iznad. Pre nego što nakačite ekstenziju obavezno je malo natapirajte kako bi osigurali da kosa čvrsto stoji. Postupak ponovite još jednom i sa ta tri reda ste završili kačenje ekstenzija na zadnji deo glave.

Sada je ostalo da u tri reda zakačite ekstenzije sa obe strane glave. Postupak se ponavlja identično. Prvi pramen kačite na pokupljeni deo kose, odmah iznad uveta, druga dva tako što natapirate kosu.

Ukoliko vam se koren ekstenzija razlikuje od vašeg izrastka, uzmite sprej za sede na naprskajte ga kao na slici.

kosa-ekstenzije-frizura-klipse-stilizovanje-tutorijal-talasi-video
You Tube/Kayley Melissa screen shoot 

Kada ste završili stavljanje svih pramenova, kreće stilizovanje i preporučujemo da pogledate video jutjuberke Kajli Melise: