Milioni gledalaca širom sveta, čim su pogledali poslednju epizodu treće sezone serije "Sluškinjina priča", pitali su se hoće li biti nastavka. Zato i ne čudi što je vest o snimanju ćetvrte sezone dočekana sa oduševljenjem. 
Publika će, novu sezonu moći da gleda od 28. aprila na servisu Hulu. Sada je konačno stigao i trejler, koji nagoveštava još zbivanja i još drame.

Serija je nagrađena sa 15 Emi nagrada, a sada je na pomolu nova sezona čija je krilatica: "Neka zavlada sloboda".

"Nastavlja se tamo gde smo stali, borbom Džun za slobodu protiv Gileada. Ali rizici koje ona preuzima donose neočekivane i opasne nove izazove, a želja za pravdom i osvetom preti da je proguta i uništi najdraže veze", najavljuju iz Hulu-a.
Razloge za popularnost "Sluškinjine priče" nije teško odgonetnuti. Položaj žena u teokratskoj, za sada, hvala Bogu, imaginarnoj Republici Gilead, više je nego zastrašujući. One služe isključivo kao mašine za rađanje dece, zabranjeno im je da čitaju i pišu, kao ljudska bića skoro i da ne postoje.

"Sluškinjina priča" je američka serija koju je stvorio Brus Miler, kao adaptaciju istoimenog romana kanadske književnice Margaret Atvud. Radnja serije se odvija u alternativnoj sadašnjosti nakon Drugog američkog građanskog rata u kojoj su žene, zvane sluškinje, prisiljene na seksualno i porođajno ropstvo u novostvorenoj državi Gilead.
Serija se prikazuje od 2017. godine, a glavnu ulogu u ostvarenju igra Elizabet Mos.

Pogledajte oficijalni trejler: