Serija "Behind Her Eyes " razbesnila je gledaaoce Škotske koji tvrde da njihov narod prikazuje jadnim, loše naravi i škrtim.

Ne sviđa im se scenario psihološkog trilera, koji se temelji na istoimenoj knjizi Sare Finborough, jer smatraju da je antiškotski i ističu da su neke rečenice rastističke. Smeta im i što nijedan od dva glavna glumca ne potiču iz njihove zemlje, a naglasak Toma Betmena rođenog u Engleskoj, koji je tumačio psihijatra Dejvida, su proglasili zastrašujućim.

"Je li još neko primetio antiškotski scenario? Očito su svi Škoti ili jadni ili zli. Ne prihvatam to i nikad neću", komentarisao je Edi Rider iz benda "Fairground Attraction" na Tviteru. Za "The Mirror" je o svemu progovorio i Stjuart Hosi, član Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva i pripadnik Škotske nacionalne stranke.

"Ovi ludi, neukusni i zastareli stereotipi trebali bi pripadati prošlosti", ističe.

Serija "Ne veruj svojim očima" ima šest epizoda, a radnja se vrti oko toksičnog braka psihijatra Dejvida, s Adel koju je tumačilaa Iv Hevson. U njihov odnos se upliće Dejvidova advokatica Lusi koju je odigrala Simona Braun. Deo serije je i škotska glumica Džordži Glen, koja govori s engleskim naglaskom, i u jednoj sceni komentarisala je kako je Dejvid jadan.

Behind her eyes
Youtube 

"To govore o Škotima, zar ne?", pita Džordži koleginicu Lusi..

"Škrti, zar ne?", odgovorila joj je Lusi pitanjem.

Inače, serija je izašla na Netflixu 17. februara i za samo nekoliko dana je postala najgledanija. Brojni gledaoci se pitaju hoće li biti druge sezone nakon dramatičnog kraja šeste epizode 1. sezone.