Serija „Igra lignje" jako je zarazna i gleda se u dahu, a kako stvari stoje mogla bi da postane jedna od najgledanijih Netfliksovih serija svih vremena.

Za kratko vreme skupila je mnogobrojne fanove širom sveta, a to sa sobom donosi mnoge teorije koji su obožavatelji počeli da dele na internetu.

Od neočekivane veze između Il-Nama i Gi-Huna do toga zašto je Gi-Hun obojio kosu u crveno, evo pet najboljih teorija gledalaca koje su najupečatljivije.

Il-Nam je Gi-Hunov otac!

Il-Nam bi mogao da bude Gi-Hunov otac. Postoji nekoliko podlih tragova u celoj seriji koji podržavaju ovu teoriju. Naime, na početku serije Il-Nam govori Gi-Hun-u: „Spreman sam da se kladim da si dobio puno batina dok si odrastao.“ Kad je Gi-Hun upitao kako zna, Il-Nam je odgovorio: „I moj sin je to znao. Bio je poput tebe, prijatelju.“

Iako je to mogla da bude samo slučajnost, Il-Nam i Gi-Hun su u šestoj epizodi serije formirali par koji zajedno igra. „Znate, kad sam bio klinac živeo sam u ovakvom kraju“, rekao je Il-Nam Gi-Hunu. „I ja sam“, odgovorio je Gi-hun. „I znaš šta? Naša uličica izgledala je vrlo slično.“

igra lignje
printscreen/youtube 

I evo gde postaje zaista zanimljivo. Kad je Gi-Hun na početku serije ukrao majčinu kreditnu karticu, upisao je svoj rođendan kao pin broj: „0426“. Uz pretpostavku da je mesec april, Gi-Hunov rođendan bio bi samo dva dana nakon što je Il-Nam predložio. Može li ovo biti zaplet u drugoj sezoni? Samo će vreme pokazati.

Čuvari bi mogli biti takmičari... i obrnuto!

Jesu li se ljudi opterećeni dugovima takmičari ili su delovali kao čuvari u igri, možda je došlo do toga koju su boju odabrali kada su im se pridružili. Korisnik TikToka @lucy.what1 prošle nedelje je podelio teoriju pitajući: „Šta bi se desilo da je Gi-Hun odabrao crveni kvadrat umesto plavog?“

„Muškarac sa železničke stanice traži od Gi-Huna da odabere boju. On bira plavu boju i postaje igrač. Što da je odabrao crvenu?“

Korisnik TikToka napravio je korak dalje, osvrćući se na sve ostale igrače koji su ušli u igru. I pogađaš. Svi su odabrali plavo.

Da je to istina, objasnilo bi zašto čuvari u seriji deluju kao normalni ljudi, a neki su čak toliko očajnički tražili novac da su krali organe igračima. Možda su umesto toga odrađivali svoj dug kao čuvari?

igra lignje
printscreen/youtube 

Igre su celo vreme bile na vidiku

Ovo nije toliko teorija, nego tajna koja je mogla potpuno da promeni ishod igre. Ispostavilo se da su takmičari mogli da vidje koje igre slede dok su bili u svom smeštaju, samo da su odvojili trenutak da pročitaju natpise na zidu.

Iza kreveta na spratu bili su skriveni crteži koji su ilustrovali svaki izazov: od šećernog kolačiča do poslednje igre, igre lignje. Ali igračima jednostavno nije kliknulo na vreme.

igra lignje
Youtube 

Gi-Hun je ofarbao kosu u crveno iz vrlo posebnog razloga

U korejskoj kulturi crvena boja predstavlja mušku energiju i mnogi obožavaoci veruju da je to simbol da je stekao određenu kontrolu nad svojim životom. Ali, druge teorije ukazuju na to da je Gi-Hun ofarbao kosu u crveno kako bi odgovarao boji odela stražara dok namerava da se tajno vrati u igru.

U svetu postoje i druge igre s lignjom

Kako se podrazumevalo kada su VIP gosti stigli u Južnu Koreju, ove igre nisu bile izolovani incident. Zapravo, s bogatim gostima koji putuju iz celog sveta, možemo prilično dobro pretpostaviti da je ovo globalna operacija kockanja, koju je Il-Nam stvorio pre mnogo godina. Iskreno se nadamo da to znači da bi moglo biti nekoliko spin-off serija smeštenih u celom svetu...