Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU SKUPIH I JEFTINIH PARFEMA? Stručnjakinja za mirise donosi odgovor

Otkrijte koja je glavna razlika između skupih i jeftinih parfema

 parfem, nega, kozmetika Izvor: Shutterstock

Odabrati parfem po kojem će vas ljudi pamtiti nije laka odluka, jer je izbor veoma širok.

Osim mirisnih nota, parfemi se razlikuju i po cenama. A da li ste se ikada zapitali koja je zapravo razlika između luksuznih i onih pristupačnijih parfema? Stručnjakinja za parfeme donosi odgovor na ovo pitanje.

Povezane vesti

"Iako se skupi i jeftini parfemi mogu u mnogome razlikovati u kvaliteti korišćenih sastojaka, sam postupak izrade oba mirisa je isti", kaže Aleksia P. Hemonds, stručnjakinja za parfeme. Mirisi nastaju od različitih prirodnih i sintetičkih sastojaka.

 cena parfema obično se temelji na retkosti i ceni sirovina koje čine parfem Izvor: Shutterstock

Povezane vesti

"Za luksuzne parfeme verovatnije će se koristiti prirodne note (dobijene od cvetova ili začina) umesto onih sintetičkih. Te note se zatim ugrađuju u donju, srednju i gornju notu mirisa, što omogućava mirisu da bude aromatičniji i složeniji.

U luksuznim parfemima ima veći postotak parfemskog ulja, zbog čega on traje duže na koži", navodi Paolo Terenzi, predsjednik Tiziana Terenzi mirisa.

Kako ističe dalje, cena parfema obično se temelji na retkosti i ceni sirovina koje čine parfem, dok se samo mala komponenta cene temelji na materijalima od kojih se izrađuje bočica ili kutija.

 Postupak izrade skupih i jeftinih mirisa je isti Izvor: Shutterstock

Ne zaboravimo i da kvalitetan parfem na koži traje najmanje deset sati, dok većina komercijalnih proizvoda ispari nakon manje od dva sata.

Da li je bolje imati jedan parfem dobrog kvaliteta, snažnog mirisa i dugotrajnosti, ili nekoliko osrednjih varijanti, izbor je samo vaš.

 Mirisi nastaju od različitih prirodnih i sintetičkih sastojaka Izvor: Jessica Weiller Unsplash

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije