Vreme je da napravite mesta za nove parfeme na svojoj bjuti polici, jer je upravo proglašeno 5 najboljih i najsenzualnijih za proleće 2024.

Opojne note u kojima, koliko primećujemo, mahom dominira vanila, zavele su na hiljade žena, a komentari su uglavnom bili slični - "svi su me pitali šta nosim"

Dakle, ukoliko ste u potrazi za novim parfemima koji će postati vaš zaštitni znak, dajte šansu ovim predlozima.

1. Giorgio Armani My Way

ARMANI My Way je senzualan miris za proleće.
jasmin 

Note: Belo cveće, tuberoza, citrus, vanila

Kombinacija nota tuberoze i cveta pomorandže mirisu daju nežan cvetni miris, dok mu vanila sa madagaskara daje kremast i baršunast osećaj. Se*si je i mladalački, ali ne i neozbiljan. 

2. Byredo Sundazed Eau de Parfum

Byredo Sundazed je savršen prolećno-letnji miris
www.metropoliten.rs 

Note: Mandarina, limun, neroli, šećerna vuna, mošus

Ovo je parfem koji miriše kao poslastica u smiraju toplih prolećnih dana. Opojne note čine mirisno savršenstvo koje ćete obožavati da nosite imale 35 ili 55 godina.

3. Carolina Herrera Good Girl Blush

Carolina Herrera Good Girl Blush je nežni parfem za proleće
jasmin 

Note: Cvetni tonovi, citrus, vanila, bergamot, božur, badem, Ylang-Ylang

Ovaj parfem kombinuje cvetne i voćne mirise sa toplim i kremastim tonovima. Najpre ćete biti oduševljeni svežim naletom citrusnih nota bergamota i mandarine. Ovi voćni tonovi odlično se uklapaju sa cvetnim akordom u srcu, te zajedno pružaju dašak nežnosti mirisu.

Centralno mesto ove mirisne kompozicije zauzima cvetni akord koji pruža mirisu bogatu, baršunastu aromu, stvarajući auru bezvremenske ženstvenosti. Donje note mirisu pružaju toplu i kremastu osnovu, koja se dugo zadržava na koži.

4. Trussardi Pure Jasmine

Trussardi Pure Jasmine ima opojne note koje su sinonim za proleće
jasmin 

Note: Jasmin, pistaći, sandalovina, dašak vanile

Parfem za svaki dan u čijim aromama ćete uživati, idealan je i za dan i za veče, a pozitivne recenzije samo dokazuju zašto je ovaj parfem na listi najpopularnijih.

5. Burberry Goddess

Burberry Goddess je favorit mnogima.
jasmin 

Note: Mešavina 3 vanile, đumbir, kakao, lavanda

Nežno sladak, opojan, kremast, ženstven... tako su ga opisale hiljade devojaka koje su se zaljubile u ovo novo Burberry "čudo". 

Možda ćete se pitati zašto je lavanda u priči i imati bojazan da parfem miriše "sapunasto", ali to nije slučaj, naprotiv. Lavanda se oseća u jedva primetnim tragovima i njen zadatak je da naglasi vanilu, te zato i jeste deo gornjih nota.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Jeftinija zamena za Baccarat Rouge 540 TikTok/@kodmaje

Izvor: Wanted J. S.

Ylang-Ylang