Ime Frederica Mallea jedno je od najznačajnijih u svetu parfema. Ovaj francuski parfimer se smatra pionirom u kreiranju mirisnih kreacija, a udruživši se sa nekim od najcenjenijih noseva kao što su Dominiquea Ropiona ili Jean-Claudea Ellena, kreirao je kultne parfeme 'Portrait of a Lady' i 'Heaven Can Wait', mirisi koji su čvrsto zacementirali svoj status u mirisnim krugovima.

Na novu saradnju nije morao dugo da čeka, pa je ovoga puta udružio snage sa brendom Acne Studios, tačnije sa Suzy Le Helley, mladom parfimerkinjom koju i samu opisuju kao parfemskog genija. Zajedno su stvorili uzbudljivu mrežu aldehida, cveća, tamjana, sandalovine i vanile u partnerstvu koje se, kako kažu, susreće na raskrsnici mode, parfimerstva i umetnosti.

Acne Studios
Acne Studios 

Budući da se Acne Studios kao brend oslanja na klasične stubove sa pomakom, ideja je bila da se stvori miris koji bi bio bezvremenski i moderan u isto vreme, a rezultat je Acne Studios par Frederic Malle, grandiozni luksuzni cvetni miris koji polako raste, ali sigurno osvajanje sveta i o kome se sve glasnije govori. U samom srcu ima puno ruža i ljubičica, u otvoru se oseća intenzivan miris čistog veša, a u njemu ima nečeg mošusnog što ga čini veoma prijatnim.

Sami nosevi opisuju miris kao izuzetno prijatan, ukrašen mekoćom, kao miris u kome su vidljive ružičaste i žute nijanse i podsećaju na lagani povetarac. Toplo je i hladno u isto vreme. Ima nešto toplo i utešno u sebi, ali u isto vreme ima nešto što štipa i osvežava.

Acne Studios
Acne Studios 

Bočica, koju je Suzi dizajnirala pre mnogo godina, začinjena je intenzivnom nijansom roze, koja je inače veoma prisutna u vizuelnom identitetu brenda, i smeštena je u jednostavnu crno-belu kutiju bele boje koja simbolizuje svežinu parfem. Baš kao i sam parfem, njegova odeća je prigušena, ali impresivna.

Iako, prema Frederiku i Suzi, miris može delovati malo više ženstveno nego muževno, zapravo ga podjednako vole i muškarci i žene. To je, slažu se, zapravo miris za sve, a posebno im se dopada ideja da bude miris za celu mlađu generaciju.

Bonus video

Novi Tom Ford parfem Tiktok/jadealycebod

Izvor: miss7hr/ Wanted A.N.