Zarini parfemi, koji neodoljivo podsećaju na neke druge, mnogo poznatije i po pravilu višestruko skuplje parfeme, nisu nikakva novost. Štaviše, police sa mirisnim staklenim bočicama, koje su pre nekoliko godina bile deo koji se često zanemarivao, uspele su da postanu jedno od najpopularnijih odeljenja Zare, a najpopularnije kreacije ponekad nije lako pronaći jer, čim se dobra reč o njima čuje, rasprodaju se rekordnom brzinom.

Jedan takav, uvereni su mnogi TikTokeri, mogao bi biti Blanc-a-Porter, iz Zarine kolekcije 'Into The Laiering. Zara je iznedrila parfem koji mnogi porede sa relativno mladim parfemskim klasikom koji svet obožava poslednjih godina.

parfem
pexels/ cottonbro 

To je Glossierov miris 'You', prvi put lansiran 2017. godine, koji je dizajniran da se pomeša sa prirodnim uljima naše kože kako bi stvorio miris koji miriše potpuno drugačije u zavisnosti od osobe koja ga nosi. Samo ime govori samo za sebe, često se naziva vrhunskim ličnim mirisom koji je podigao koncept sopstvenog ličnog mirisnog potpisa na potpuno novi nivo.

zara parfem Blanc-a-Porter
ZARA 

Ključni sastojak Glossierovog parfema je mošus, koji, uz drveni ambroks i amberetu, čini osnovu mirisa, dok mu dodatak korena irisa i gornjih nota bibera daje suptilnu začinsku cvetnu notu, a rezultat je miris. koji pruža osećaj udobnosti kad god se primeni i koji mnogi opisuju kao prepoznatljiv, snažan, seksi i senzualan. Sama kompozicija parfema je upoređena sa prirodnim mirisom tela, a to je zamišljeno na najbolji mogući način.

Iako Zarin Blanc-a-Porter ne sadrži iste note, sadrži veoma sličneslez, bergamot i kašmir, zahvaljujući kojima je veoma delikatan i suptilan i zahvaljujući kome, baš kao i Glossierov 'Iou', dočarava osećaj nostalgije i udobnosti.

U poređenju sa Glossierom, čija je cena oko 65 evra, Zarina verzija je tri puta jeftinija, što čini Blanc-a-Porter svakim danom sve popularnijom opcijom i nestaje sa polica čim se pojavi.

ZARA Zara parfemi iz 'Into The Layering' kolekcije

 Bonus video

Zara parfem koji je kopija Armanijevog Tiktok/fragrance.dictionary