Od kada su high street brendovi poput Zare počeli da lansiraju parfeme koji miriše na dizajnerske, više ne ulažemo toliko novca kao ranije za brendirane bočice.

Danas su veoma slične, gotovo iste, verzije po povoljnim cenama dostupne u high street radnjama, a jedna od najpoznatijih je Zara.

"Dupes" videi na TikToku postali su jedni od omiljenih među zaljubljenicama u kozmetiku, najviše zbog značajne uštede novca.

Sublime Epoque - Giorgio Armani My Way
ZARA, jasmin 

Zarini parfemi su odavno veoma popularni, posebno zato što se velike mililitraže mogu naći za oko 2000 dinara, tako da ste dugo mirni i ne morate često dopunjavati zalihe parfema. Ako pogledate nekoliko TikTok videa, brzo ćete shvatiti da su parfemi iz kolekcije Zara savršena zamena za čitav niz parfema poznatih brendova.

Poslednji koji nam je privukao pažnju je Zara Sublime Epoque Eau de Parfum, topao cvetni miris sa dodirom vanile i kedra. Prema recenzijama TikTok-a, ovaj ženski miris miriše identično kao mnogo skuplji Armani My Way.

Naravno, kada je reč o razlikama između high street verzije koja košta 2.590 dinara i dizajnerske koja košta oko 125 evra, uvek nas brine dugotrajnost jeftinije verzije ostati na koži. Međutim, čak i sa slabijim zadržavanjem na koži, Zara parfem ćete bez griže savesti špricati kad god vam zatreba.

 Bonus video

Jeftinija zamena za Baccarat Rouge 540 TikTok/@kodmaje