Teško da je ijedan parfem napravio toliki "hajp" kao što je to učinioBaccarat Rouge 540. Ovaj senzualni miris, iako pripada grupaciji onih koji se nose tokom hladnijih dana, i dalje u top 10 najpopularnijih, a potražnja se ne smanjuje ni s prvim danima proleća uprkos visokoj ceni. 

Tako, u svojoj najskupljoj Extrait verziji košta 89.305 dinara, a postoje i jeftinije varijante - Eau De Parfum do 70 ml košta 31.090 dinara.

No, kako god da okrenete, čak i ova "niža" cena, mnogima je i dalje previše, te ne čudi što su na mrežama bukvalno "buknule" jeftinije alternative, pogodne za svaki dan.

Baccarat je omiljeni parfem mnogih.
www.metropoliten.rs 

Ipak, daleko od toga da je svaka kopija dobra. Naprotiv. Iako ćete možda nakon prvog prskanja pomisliti "to je to", nakon što miris "odleži" na vašoj koži, ostaju mirisne note koje idu u potpuno drugom smeru.

A nakon silnih isprobavanja i testiranja alternativa, moj izbor je, u direktnom poređenju sa originalnim Baccaratom, spao na jedan drogerijski parfem. 

Mnogi su ga i ranije opisivali kao "poboljšanu formulu Baccarata", jer, kako se može pročitati u recenzijama, što i sama mogu da potvrdim, ne guši kako to ume nekad Kurkdjianovo mirisno remek-delo.

Takođe, ogroman plus mu je i cena, te se može naći već za 7.200 rsd i to za 105 ml, što je odlična ponuda.

Pročitajte još: VOLITE BACCARAT ROUGE 540 KOJI JE ZALUDEO SVET? Pronašli smo alternativu koja MIRIŠE ISTO, a štedi vam 85.000 dinara

Reč je o Armaf Club de Nuit Untold, a ovaj parfem odlikuju drvenaste, tople začinske note, kao i tonovi ćilibara i belog cveća.

Club de Nuit Untold
fragrantica 

Što se tiče mirisnih nota, najpre ćete osetiti šafran i jasmin, potom drvo ćilibara i ambergris, a potom moćne tonove u znaku smole jele i kedrovine.

Zavodljivi miris dugo se zadržava na koži i idealan je i za ove prelazne periode, a najbolje od svega je što niko nije "provalio"  kada nosim Untold, a kada originalni Baccarat, što samim tim govori dovoljno da je reč o izvanrednoj alternativi koja miriše skupo. Uostalom, isprobajte i same i javite nam utiske, a od mene - za Armafovo "čudo", petica kao vrata.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Jeftinija zamena za Baccarat Rouge 540 TikTok/@kodmaje

Izvor: Wanted J. S.