Teško da je ijedan parfem izazvao toliki "hype" u svetu kao što je slučaj sa popularnim Baccarat Rouge 540. Ovaj senzualni miris, iako pripada grupaciji onih koji se nose tokom hladnijih dana, i dalje u top 10 najpopularnijih, a čini se da dame ne mogu da ga se zasite. 

Rođen iz veštine parfemera i mudrosti nastale vremenom i iskustvom, ovaj parfemski ekstrakt je, za Francisa Kurkdjiana, vrhunac stvaralaštva. Radi se o zavodljivom, erotičnom i jakom mirisu savršenom za izlaske.

Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum pojačava moć i snagu tri akorda koji čine parfemsku vodicu (cvetni, drvenasti i sivog ambera), ostajući odan prvobitnoj inspiraciji.

  • Gornje note: gorki badem, šafran
  • Srednje note: egipatski jasmin, kedar
  • Bazne note: mošus, drvene note, ambergris

U svojoj najskupljoj Extrait verziji košta 89.305 dinara, a postoje i jeftinije varijante - Eau De Parfum do 70 ml košta 31.090 dinara u Metropolitan radnjama.

Međutim, uprkos činjenici da je manja militraža "samo" 31.090 dinara, ovo je i dalje previsoka cena za većinu ljudi, te ne čudi što su na mrežama bukvalno "buknule" jeftinije alternative, pogodne za svaki dan.

Od svih koje su izlistane kao uslovno rečeno kopije (Burberry Her, Lattafa Perfumes I Am White (Ana Abiyedh) Rouge, Ariana Grande Cloud, SOL de Janeiro Brazilian Crush Cheirosa ’68 Beija Flor Fragrance Mist, Lattafa Opulent Musk Eau de Parfum Spray, Glasshouse Fragrances Midnight In Milan, Oakcha Sweven i drugi), jedan se posebno istakao.

U pitanju je Zara Red Temptation koji se može naći za 2.590 dinara za 80 ml, a koji je, prema mišljenju brojnih korisnica koje imaju i originalni Baccarat direktna kopija.

Zara Red Temptation je direktna kopija Baccaratu.
Zara.com 

Kako su mnogi komentarisali, razlika u esencijama je minimalna, a Zarin parfem idealan je za svaki dan, i pogotovo sada kada su temperature krenule da "skaču", jer direktno ostavlja prepoznatljiv miris, dok je kod Baccarata potrebno da sačekate da se slegne na koži da bi se osetile sve arome. 

Dakle, ukoliko i vi želite da mirišete na remek-delo Francisa Kurkdjiana, obavezno pružite šansu i Zarinoj alternativi. Ako ništa, makar original čuvajte za specijalne prilike, a Red Temptation koji vam štedi preko 85.000 dinara možete da prskate do mile volje, bez griže savesti.

BONUS VIDEO:

Zara parfem koji je kopija Armanijevog Tiktok/fragrance.dictionary

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!