Teško da je ijedan parfem izazvao toliki "hype" u svetu kao što je slučaj sa popularnim Baccarat Rouge 540. Ovaj senzualni miris, iako pripada grupaciji onih koji se nose tokom hladnijih dana, i dalje u top 10 najpopularnijih, a čini se da dame ne mogu da ga se zasite.

Rođen iz veštine parfemera i mudrosti nastale vremenom i iskustvom, ovaj parfemski ekstrakt je, za Francisa Kurkdjiana, vrhunac stvaralaštva. Radi se o zavodljivom, erotičnom i jakom mirisu savršenom za izlaske.

Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum pojačava moć i snagu tri akorda koji čine parfemsku vodicu (cvetni, drvenasti i sivog ambera), ostajući odan prvobitnoj inspiraciji.

U svojoj najskupljoj Extrait verziji košta 89.305 dinara, a postoje i jeftinije varijante - Eau De Parfum do 70 ml košta 31.090 dinara u Metropolitan radnjama.

Međutim, uprkos činjenici da je manja militraža "samo" 31.090 dinara, ovo je i dalje previsoka cena za većinu ljudi, te ne čudi što su na mrežama bukvalno "buknule" jeftinije alternative, pogodne za svaki dan.

Jedna se naročito istakla, ne samo zbog cene (7.200 rsd za 105 ml), već i jer ga mnogi opisuju kao "poboljšanu formulu Baccarata". 

Club de Nuit Untold miriše poput Baccarata.
fragrantica 

Pročitajte još: NAJPOPULARNIJI PARFEM 2023. SVRGNUT S TRONA: Menja ga remek-delo miris za koji ćete dobijati samo komplimente

Kako se može pročitati u recenzijama, ovaj parfem "ne guši kako to ume nekad Baccarat", ali je bitno napomenuti da iako su same note slične, ovo ipak nije kopija kultnog parfema. Doduše, sigurni smo da im je bio inspiracija. 

Reč je o Armaf Club de Nuit Untold, a ovaj parfem odlikuju drvenaste, tople začinske note, kao i tonovi ćilibara i belog cveća.

Najpre ćete osetiti šafran i jasmin, potom drvo ćilibara i ambergris, a potom moćne tonove u znaku smole jele i kedrovine.

Zavodljivi miris dugo se zadržava na koži i idealan je za hladnije vreme, te nema sumnje da ćete pobrati more komplimenata uz redovno pitanje - koji to parfem nosite. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Novi Tom Ford parfem Tiktok/jadealycebod

Izvor: Wanted J. S.