Parfemi su jako individualna i subjektivna kategorija kozmetike. Često se služimo elaborativnim opisima kako bi što više približili utisak i note nekog parfema, a zapravo je činjenica da je to skoro pa nemoguće. Parfeme treba testirati na koži i minimalno kroz nekoliko sati nošenja, i tek se onda odlučiti na kupovinu.

Kada čitate ove prethodne reči, sigurno vam se čini da nije lako izabrati parfem u kojem ćete u potpunosti uživati. I to je istina – nije lako! Ali to ne znači da ne postoje parfemi koji svoju publiku broje u ogromnim brojevima i kojima su brojni ljudi podarili svoje poverenje.

Baccarat Rouge 540 Eau de Parfum, Maison Francis Kurkdjian
www.metropoliten.rs 

Apsolutni pobednik parfemskog sveta dobro je poznati Baccarat Rouge 540 koji u brojkama ima impresivne rezultate. Najpoznatiji parfem Francisa Kurkdjiana tako se pretraživao skoro šest miliona puta na Googleu, ima otprilike 110 miliona TikTok pregleda i preko 200 hiljada hashtagova na Instagramu.

Baccarat Rouge 540 od Maison Francis Kurkdjiana je cvetni miris za žene i muškarce predstavljen 2017. godine, a od tada se na listama najprodavanijih parfema svijeta pozicionirao iz sezone u sezonu u top deset najtraženijih. Parfem je kreirao Francis Kurkdjian, a gornje note su gorki badem i šafran, srednje note su egipatski jasmin i cedar, a bazne note su mošus i sandalovina. Sveukupno se radi o zavodljivom, erotičnom i jakom mirisu savršenom za izlaske.

Baccarat Rouge 540
Instagram 

Ovaj popularni parfem je inspirisao mnoge povoljnije brendove da iznjedre svoje kopije, a pored Zara - Red Temptation-a i Armaf Club de Nuit Untold, sada ga na svojim policama ima The Body Shop. U pitanju je mist za telo Rebel Rosebud koji neverovatno podseća na luksuzni miris, ali zato cenom nikako. Njegova cena je 1.590 dinara i dolazi u ambalaži od 100ml, dok je cena Baccarat Rougea 540 u Srbiji 31.090,00 din za 70ml.

Jeftinija zamena za Baccarat Rouge 540 TikTok/@kodmaje

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Izvor: Wanted V.P.