Danas postoji toliko različitih parfema da je teško pronaći onaj pravi. Ipak, stručnjaci se slažu da su ovo najbolji ženski parfemi svih vremena.

Miris je jedan od najstarijih kozmetičkih proizvoda u istoriji. Ipak, parfemi su mnogo više od samog mirisa. Pobuđuju lepe uspomene i jedan su od najjednostavnijih malih zadovoljstava u svakodnevnom životu koje činimo samo za sebe.

Miris nam pomaže za stvaranje identiteta i to je nešto vrlo lično, a jedan od najlepših aspekata parfema je da postoji idealan za svakoga.

A ako do sada još nisi odabrala parfem koji ti po svemu najbolje odgovara, pored predloga parfema za poklon dragim ljudima i autentičnih prirodnih mirisa, evo 8 najboljih parfema za žene, prema mišljenju stručnjaka.

Yves Saint Laurent Black Opium

Miris sa snažnim početnim notama kafe koja podiže adrenalin pomešan sa slatkom bazom vanile i cvetnih nota neverovatno je seksi i idealan je za svaku priliku.

Black Opium YSL je neverovatno je seksi i idealan je za svaku priliku.
Unsplash/ Laura Chouette 

Chanel No.5

Možda najpopularniji parfem na svetu, Chanel No.5 ne treba predstavljati. Njegov suptilni, puderasto svež senzibilitet smatran je oličenjem ženstvenosti nakon lansiranja 1921. godine.

Chanel no5 je smatran oličenjem ženstvenosti nakon lansiranja 1921. godine.
Unsplash/ Laura Chouette 

Viktor&Rolf Flowerbomb

Viktor&Rolfov nagrađivani parfem miriše na seksi letnju zabavu, sa svetlim notama jasmina i ruže pomešanim s vanilom i pačulijem za miris koji je neverovatno luksuzan i ženstven.

Viktor&Rolf Flowerbomb miris koji je neverovatno luksuzan i ženstven.
Viktor&Rolf.com 

Dior Miss Dior

Podseća na svež buket ispunjen đurđicama, božurom i ružom - ovaj miris je cvetni miris koji je jedan od najboljih Diorovih parfema za sve ljubiteljke takvih mirisa.

Dior Miss Dior je cvetni miris koji je jedan od najboljih Diorovih parfema.
Unsplash 

Yves Saint Laurent Libre

Ovaj parfem prepun nota marokanskog cveta naradže, ekstrakta vanile i esencije lavande pokrenuće te čim ga prvi put pomirišeš - apsolutno je savršen.

YSL je apsolutno savršen parfem za sve prilike.
screenshoot/ jasmin parfimerija 

Burberry Her

Borovnica i drugi voćni mirisi, poput crne ribizle i maline, gornje su note ovog mirisa. U međuvremenu, baza mošusnog jantara daje punu kiselkastu-slatkost koja je nežna i neodoljivo moderna.

Burberry her poseduje nežnu i neodoljivo modernu mirisnu notu.
burberry.com 

Issey Miyake A Drop d'Issey

Ovaj parfem poziva žene da svet pogledaju iz nove perspektive i da otkriju skrivenu lepotu prirode. Otvara vam um na način da se divite onome što vaše oči ne mogu videti.

Drop Dissey otkriva skrivenu lepotu prirode i omiljene ženske parfeme po mišljenju stručnjaka.
Print Screen/Jasmin parfimerija 

Gucci Bloom

Ovaj puni cvetni parfem lako bi se mogao otpisati kao miris "bake", ali note jasmina i Rangoon puzavice - zabavne južnoindijske biljke koja miriše slatko i voćno - održavaju ga ženstvenim, koketnim i mladalački.

Gucci bloom parfem je ženstven, koketan i mladalački.
screenshoot/ sephora 

A u nastavku otkrijte Zara parfeme koji miriušu poput luksuznih:

Na koje luksuzne mirise mirišu povoljni Zara parfemi TikTok/ fashion_disease