Da li vi kada tražite parfem za sebe uvek gledate samo određenu vrstu koja je najsličnija mirisu koji je za vaše standarde broj jedan?

Drveni i tamni zimski parfem ili svež i lagan, gotovo prozračan miris? Nakon što smo u arhivi parfema potražili neke od najpopularnijih i najzanimljivijih na tržištu, pronašli smo mirise sa dokazanom, pa čak i intrigantnom reputacijom, piše Miss7.24sata.hr.

Možda je vreme da isprobate nove mirise...

1. Najbolji dnevni miris: Lancome, Idole

S veleposlanicom ovog parfema, Zendayom, Lancomeov Idole ima već dosta obožavateljka. Sa svojim mirisnim naletom svežeg cveća, a posebno ruže i jasmina, ovo je potpuno ženstven miris.

Lancome, Idole.
lancome.com 

2. Najbolji senzualan miris: Carolina Herrera, Good Girl

Počevši od svetlog iznenađujućeg mirisa jasmina, ovaj parfem ubrzo postaje taman i zavodljiv s tragovima kafe i kakaa. Morate ga imati za svaki noćni izlazak.

Carolina Herrera, Good Girl.
Carolina Herrera 

3. Najbolji miris za dan i noć: Yves Saint Laurent, Black Opium

Ova seksi mešavina koja miriše na kafu, vanilu i krušku pravi je praznik za čula. Pomalo gladak, pomalo živahan, ovo je fantastičan miris za večernji outfit.

Black Opium.
Unsplash/ Laura Chouette 

4. Najbolji klasični miris: Dior, J'adore

Postoji razlog zašto vidiš ovu legendarnu bocu parfema u praktički svakom časopisu koji si ikada otvorila. To je klasik, a voćni, cvetni sastojci, nikada ne umanjuju raskošnu eleganciju ylang-ylanga, jasmina, kruške, dinje, breskve i ljiljana.

Dior, J'adore.
dior 

5. Najbolji sveži miris: Ex Nihilo, Fleur Narcotique

Ovaj luksuzni voćni parfem je poput leta u bočici. S jedinstvenim tragovima ličija, božura, cveta narandže i breskve, s malo mošusa ovo je poput dobro napravljenog koktela - vredan dodatnog troška.

6. Najbolja luksuzna kupovina: Maison Francis Kurkdjian, Baccarat Rouge 540

Još jedan drveni miris, ali ovaj put s više slatkoće i začina, Baccarat Rouge je poput zalogaja karamele s morskom soli. Taj prvi dašak je sladak, a zatim se razvija u začinske, zemljane note jasmina i cedra.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540.
www.metropoliten.rs 

7. Najbolji nežni miris: Chanel, Chance

Voćni, cvetni miris, tradicionalno ženstven kao i njegova boja, jednostavan je odabir za svakodnevno nošenje.

Chanel, Chance.
Sephora.com 

8. Najbolji puderasti miris: Giorgio Armani, Sì

Klasik u kolekciji Armani, Sì je idealna bočica za sve koji čeznu za zemljanim mirisom koji ne miriše na... pa, na zemlju. Uz ružu i freziju koje ublažuju ovaj miris, izvrstan je prelazni parfem s dnevnog na večernji.

Giorgio Armani, Sì.
Unsplash/ Heidi Walley 

9. Najbolji miris za dejt: La Perla, Signature

Kreirani od strane brenda koji nam je doneo najotmeniji donji veš na tržištu, parfemi La Perle jednako su poželjni. Ovaj miris je dovoljno citrusan da izazove hrabar, budan osećaj, ali je takođe uravnotežen tamnim notama nerolija.

10. Najbolji miris božura: Aqua di Parma, Peonia Nobile

Ako je sve što želiš za svoj rođendan buket božura, ovaj parfem bi trebao biti na vrhu liste. To je predivan cvetni miris s notama maline, geranija, turske ruže i božura.

11. Najbolji voćni miris: D.S. & Durga, Grapefruit Generation

Za složeni citrusni parfem, ovaj miris cool brenda D.S. & Durga iz Bruklina je vrhunski. Miriše poput kore pomela, uparen s notama tuberoze, mošusa i, naravno, grejpa. Može li bolje?

12. Najbolji 'zreli' miris: Diptyque, Eau de Minthe

Za malo 'muževniji' parfem inspiriran losionom za telo, ovaj miris mente je svež i divan. Uz mentu ima i note geranija i pačulija za komplikovan, ali sladak miris.

Najbolji 'zreli' miris: Diptyque.
www.fragrantica.com 

13. Najbolji cvetni miris: Gucci, Gucci Bloom

Modernija verzija tradicionalnog cvetnog parfema, ovaj inventivni miris je još dinamičniji uključivanjem rangoon puzavice, cvetne vinove loze poreklom iz tropske Azije. Ovo može biti jak miris, pa nemoj preterivati, ali mirisi jasmina i tuberoze jednostavno su divni.

Najbolji cvetni miris: Gucci, Gucci Bloom.
gucci 

14. Najbolji noćni miris: 19-69, Purple Haze

Inspiriran 70-ima i Jimijem Hendrixom, ovaj parfem ima note bergamota, mošusa, crnog bibera i majčine dušice. To je bogat, pun parfem koji najbolje pristaje najcool osobi koju poznaješ. Bonus je prelepa bočica.

Najbolji noćni miris: 19-69, Purple Haze
Sephora.com 

15. Najbolji unisex miris: Tom Ford, Tobacco Vanilla

Predivne note duvana, kakaa, đumbira i suvog voća stvaraju nezaboravan miris koji ostavlja hrabar prvi utisak. Najbolje pristaje uz moćno odelo.