Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRODUŽITE ROK TRAJANJA OMILJENOM PARFEMU: Proverite da li na odgovarajućem mestu odlažete miris

Promena boje i neprijatan miris su znak da je parfem pred kraj roka trajanja, a u nastavku vam otkrivamo savete kako da vam parfem potraje duže.

 Obradujte sebe ili dragu osobu poznatim brendiranim parfemi po ceni do 4.000 dinara. Izvor: Unsplash/ Kailey Sniffin

Prvo i osnovno pravilo jeste da čuvate parfeme u tamnim i hladnijim prostorijama jer izloženost toploti i vlagi utiče na promenu mirisa i fizikalnih svojstava parfema koji na taj način uništavaju njegove sastojke poput eteričnih ulja.

Tvorci parfema veruju da zapravo kupatilo nije dobro mesto za čuvanje parfema. Kao idealno mesto navodi se frižider ili ormar, odnosno prostor koji nije pretopao i mračan. Temperatura oko 5°C navodi se kao idealna za čuvanje parfema.

Povezane vesti

Ne ostavljate parfem često otvorenim

Ovo je bitan korak u očuvanju mirisa i može imati negativne posledice ukoliko ga ne poštujete. Kada je bočica parfema predugo otvorena i tako izložena vazduhu, miris će brzo oksidirati i poprimati neprijatne note.

 Ukoliko vam je cilj da produžitte rok trajanja parfema, ne ostavljajte bočicu predugo otvorenu. Izvor: Shutterstock

Parfem nastavite da držite u originalnoj bočici, jer, kako kažu tvorci parfema, prenošenje parfemske tečnosti u drugu bočicu dovodi do nepotrebne izloženosti parfema vazduhu, što može pospešiti rano uništavanje mirisa.

Povezane vesti

Uzmite u obzir promene na parfemu

Uopšteno govoreći, mirisi tokom nekog vremena postaju tamniji i poprimaju čudan miris. Ako se držite ovih jednostavnih pravila, tvorci parfema veruju da ćete mirisu produžiti vek za dve do tri godine.

 Svaka mirisna nota ima svoj rok trajanja. Izvor: Shutterstock

Tvorci parfema takođe otkrivaju koliki je vek pojedinih vrsta parfema. Citrusni mirisi ne mogu se pohvaliti dugim životnim vekom, pre svega zbog visokog postotka ulja citrusa koji je jedan od osetljivijih. Orijentalni mirisi traju dugo, ali tokom određenog vremena mogu doživeti diskoloraciju zbog slatkih nota vanile. Cvetni i drvenasti mirisi po prirodi su robusniji, a samim time i dugotrajniji.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije