Nakon što je Merlin Monro u jednom intervjuu rekla da u krevetu nosi samo nekoliko kapljica Chanela No5, žene širom sveta shvatile su to kao najbolji razlog da ga i same isprobaju.

Decenijama kasnije ovaj parfem jednako je popularan, a na spisku slavnih dama koje ga rado nose su Eva Mendez, Viktorija Bekam, Džesika Alba, Klaudija Šifer...

Za proizvodnju ovog mirisa potrebna je čak jedna tona cveća, a među njima preovladava ylang-ylang s Madagaskara, majska ruža koja cvete svega tri nedelje godišnje i jasmin. Zbog činjenice da nijedna nota ne preovladava, svaka žena koja ga koristi drugačije govori o ovom mirisu.

Najpopularniji parfem na svetu Chanel No5 koriste mnoge slavne žene.
Unsplash 

U svakom slučaju, parfem koji nosite govori dosta o vama. Parfem često postane i zaštitni znak, a svoje omiljene mirise imaju i slavne dame.

Neke od njih u intervjuima su otkrile svoje mirisne favorite, a mi smo u našoj galeriji izdvojili neke od mirisa koje najveće svetske zvezde vole više od ostalih. Zaključak je da su se na spisku našli mirisi koje rado nose i žene iz Srbije.

Iako je Megan Markl, nakon što je postala vojvotkinja, postala tajnovitija kada je u pitanju njena kozmetika, u ranijim intervjuima otkrila je da obožava mirise i da je spremna vratiti se kući u slučaju da je zaboravila da ga nanese. Kao jedan od najdražih izdvojila je miris Jo Malone - Wild Bluebell.

Adel najviše voli da koristi kultni Dior Hypnotic Poison parfem.
Instagram 

Adel je svojevremeno rekla da je ostala verna svom omiljenom parfemu još iz tinejdžerskih dana. Radi se o Diorovom klasiku, parfemu Hypnotic Poison.

Ema Stoun toliko voli Chanelov parfem Gardenia da nekoliko kapljica poprska pre spavanja kako bi lakše zaspala, a samo je jedna od mnogih dama koja voli ovaj nežni miris koji je spoj cveta narandže, gardenije i tuberoze.

Kejt Bosvort verna je obožavateljka mirisa Gypsy Water kuće Byredo. U jednom intervjuu objasnila je da se radi o mirisu koji je istovremeno lep, kompleksan, seksi i nevin.

Sada zavirite u našu galeriju i otkrijte koje mirise vole i druge slavne dame.

Profimedia, screenshoot/fragrantica.com/, Profimedia, screenshoot/lilly.rs Upoznajte se sa parfemima koje obožavaju slavne žene.