Zima je poznata kao godišnje doba koje uveliko diktira promene unutar naše garderobe. Tako nešto više pažnje posvećujemo toplim modnim komadima i pletivu, ali promene ne zaobilaze ni naše kozmetičke police.

Kada je beauty svet u pitanju, pripreme za zimu neretko se dotiču kozmetike čije formule postaju nešto bogatije, a izuzetak nisu ni omiljeni parfemi koji su sve samo ne dosadni i suptilni!

parfem u ruci
Freepik/ freepic.diller 

Osim što za vreme praznika težimo nešto raskošnijem i elegantnijem odevanju, ništa drugačije nije ni kada je kozmetika u pitanju, a pogotovo parfemi.

Poznato je da mirise najčešće biramo u skladu s godišnjim dobom u kojem se nalazimo, pa su tako zimi note nešto raskošnije i drvenaste.

Takođe, česti odabir su i oni parfemi koji uveliko podsećaju na Božić, a koji pak u sebi sadrže arome cimeta, jabuke, narandže, kuvanog vina i začina.

zenski parfem
Freepik/ freepic.diller 

Za razliku od drugih beauty proizvoda, parfem ima tu moć da u nama podstakne najlepše osećaje i probudi drage uspomene na koje nas sam miris asocira, a neretko u nama stvara osećaj topline i udobnosti, baš kao i omiljeni džemper zimi.

Upravo zato pridajemo toliko pažnje kada biramo novu bočicu parfema s kojom ćemo obogatiti svoju kozmetičku policu, a ako ste u potrazi za svojim novim mirisom, u nastavku smo izdvojili nekoliko parfema s kojima ove zime ne možete pogrešiti!

YSL Beauty, screenshoot/fragrantica.com/ Parfemi za zimu