Svetske zvezde imaju tu privilegiju da za sebe izaberu bilo koju mirisnu notu, pa je zato uvek zanimljivo čuti šta se nalazi na njihovim policama i koji su njihovi favoriti.

Nedavno smo saznali koje parfeme koriste poznate ličnosti, a sada su se složile oko jednog.

Znamo da su ukusi različiti i o njima ne treba raspravljati, ali sigurni smo da gotovo svaka žena ima svoju omiljenu notu kojoj se redovno vraća bez obzira na trendove. Zato retko koji parfem zadovolji čula baš svake žene, ali jedan pravi izuzetak. 

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da na ovom polju nema mnogo podeljenih mišljenja i da postoji jedan parfem koji je obavezan deo mirisne kolekcije gotovo svih poznatih dama, ali i beauty urednica i blogerki.

Rozi Hantington parfem poznatih
Instagram 

Jedna zanimljivost je interesantna, a to je da bezbrižnost koju osećamo u nama mogu da probude i mirisi sveže opranog veša, jutarnje rose, toplog morskog vazduha… U skladu sa tim, parfimerijska industrija lansirala je čitav niz osvežavajućih mirisnih kompozicija koje popravljaju raspoloženje, smanjuju nivo stresa i opuštaju mišiće...

Jedan od takvih je i parfem Gypsy Water s potpisom kuće Byredo koji slavne žene obožavaju, a dostupan je i na našem tržištu. Kate Bosworth tvrdi da je zaljubljena u ovu kompoziciju od trenutka kada je prvi put pomirisala, Sienna Miller kaže da je već godinama verna ovom parfemu dok Rozi Hantington ističe da je Gypsy Water njen omiljeni parfem od prvog dana i zaštitni znak.

byredo gipsy water parfem
screenshoot/net-a-porter.com 

Ovaj parfem inspirisan je nomadima i njihovim načinom života, a istovremeno je svež, drvenast, sladak… Jedinstvenu kompoziciju čine note bergamota, limuna, bibera, bobice kleke, tamjana, bora, korena irisa, ambera, vanile i sandalovine. Za razliku od svih drugih parfema, ovaj potpuno drugačije miriše na svakoj koži, pa vas čak i osoba koja koristi Gypsi Water može pitati: Na koji parfem mirišete?