Cveće je samo po sebi nezaobilazan deo naših života. Volimo ga u domu u vazi, volimo ga u prirodi, na našim balkonima, u vrtovima, a isto tako volimo da ga osetimo i u parfemu. 

Cvetni parfemi oduvek su bili sinonim za raskošnu svežinu. I dok su se nekad davno obično dobijali iz mirisa jednog cveta, danas su prava mala složena čuda sastavljena od niza mirisnih nota. 

S obzirom na to da smo zagazili u proleće koje je prepoznatljivo po cveću, izdvojili smo nekoliko parfema koje ljubitelji cvetnih mirisa obožavaju.

Chanel Chance Eau Tendre

Intenzivniji cvetno-voćni miris koji je kreirao parfimer Olivier Polge, u saradnji sa Chanel Laboratorijom za kreiranje i razvoj mirisa. Parfem odražava blistavu i samopouzdanu ženstvenost, sa osećajem apsolutne nežnosti. Cvetno srce krije punoću mirisa egzotičnog jasmina, obogaćenu esencijom ruže, dok se na prvu oseća čistoća i miris pamuka koji ovom parfemu daju finu, ženstvenu notu. Chance Eau Tendre Eau de Parfum će vas automatski asocirati na nežnu, krhku, veselu i šarmantnu damu. 

chanel parfem
screenshoot/ sephora 

devojka sa parfemom
Freepik/ freepic.diller 

Gucci Bloom

Ovaj parfem osmišljen je s idejom da se otvara baš poput svog imena. Gucci Bloom bogat je vrt pun različitog cveća i opojnih mirisa.
Ovaj parfem slavi autentičnost, vitalnost i raznolikost žena za koje je dizajniran. U svaki deo mirisa utkana je ideja o životu i životnoj snazi. Mekan je, ženstven, sladak, lagan i nosiv u svakoj prilici. Ako vam se svideo Gucci Bloom parfem i slabi ste generalno na floralne note, ovaj parfem će definitivno postati vaš novi favorit.

gucci parfem
screenshoot/ sephora 

Viktor & Rolf Flowerbomb

Prava cvetna eksplozija koja će potpuno očarati svačija čula. Ovaj parfem prepun je senzualnog cveća iz celog sveta. Radi se o zavodljivom cvetnom mirisu idealnom za romantične duše koji je istovremeno ženstven, nežan i očaravajući. 

Detaljniju recenziju parfema možete pogledati u videu koji sledi: 

Dolce & Gabbana Dolce

Ženstvenost i nežnost su reči koje opisuju ovaj cvetni parfem, dok se tokom celog mirisa oseća ženska senzualnost. Dolce predstavlja emocionalno i čulno putovanje kroz Siciliju, koja je ujedno poreklo i inspiracija ovog modnog dvojca. Savršena kombinacija šarma, nežnosti i spontanosti. Predstavlja jedan od raskošnijih parfema koji suptilno priseća na najprefinjenije u ženskoj prirodi. 

dolce parfem
screenshoot/ jasmin parfimerija Dolce&Gabanna 5.190 rsd

 Tom Ford Rose Prick

Rose Prick Tom Ford parfem dolazi u prljavo roze mat flašici standardne forme, koja je jedna od klasičnih karakteristika ove linije, dok ružu predstavlja u “sočnom, cvetnom i punom” maniru. Parfem je inspirisan ekskluzivnim vrstama ruža – majskom, turskom i bugarskom, i njihovim stabljikama koje se prepliću i kombinuju cveće u pink perfekciji. Malo je reći da je ovaj miris olfaktorno zadovoljstvo koje će oduševiti sve ljubitelje brenda.

Miris je dalje akcentovan ekstraktima aromatičnih začina, kao što su sečuanska paprika i kurkuma po vrhu, odnosno indonežanski pačuli i pečena Tonka zrnca u bazi.

tom ford parfem
www.tomford.com