Parfem može da otkrije mnogo toga o nama jer reflektuje naš lični ukus i daje drugima nešto po čemu nas mogu pamtiti gde god da se nalaze. Isto tako je i sa poznatim damama sa A-liste, čije omiljene parfeme možete otkriti u nastavku...

Rijana

Slatko, voćno, jako – to je za pop zvezdu Rijanu prava mešavina koja treba da se nađe u parfemu. Zato se u njenom izboru nalaze Escada Moon Sparkle koji je pravi letnji miris, njen parfem Reb’L Fleur by Rihanna i Sanrio (Hello Kitty) Momoberry.

escada parfem
screenshoot/coucoushop.com 

Rouzi Hantington-Vajtli

Ako pratite Instagram ove lepotice, mogli ste da saznate da je ona prosto zaluđena parfemima. Ipak, jedan od njih je favorit u njenoj kolekciji. To je Byredo-v Gypsy Water.

parfem
screenshoot/net-a-porter.com 

Adel

Adel je svojevremeno rekla da nikad ne bi reklamirala parfem koji sama ne koristi. Zanimljivo je da ona od svoje petnaeste godine kupuje samo jedan parfem, Dior-ov Hypnotic Poison.

dior parfem
screenshoot/ dior.com 

Kejt Midlton

Omiljeni brend joj je Illuminum, britanski brend elitnih parfema osnovan 2007. godine. Njen izbor je parfem koji se zove White Gardenia Petals koji je nosila na venčanju.

koje parfeme koriste poznati
screenshoot/fragrantica.com/ 

Megan Markl

Megan obožava parfeme. Ona je čak i priznala da bi se odmah vratila nazad kući ako bi zaboravila da stavi parfem pre izlaska. Preferira britanske proizvođače parfema, a omiljena dva su joj Wild Bluebell i Wood Sage & Sea Salt iz linije parfema Džoa Malonea.

jo malone parfem
screenshoot/fragrantica.com/ 

Penelope Kruz

Postala je novo lice legendarnog parfema za žene Tresor od Lancome-a. U jednom intervjuu j erekla da ne izlazi iz kuće bez par kapi ovog parfema još od kad su joj ga roditelji prvi put poklonili za 13. rođendan. Cvetnog je mirisa, a dominiraju arome ananasa, breskve, ljiljana i ruže.

lancome parfem
screenshoot/fragrantica.com/ 

Nikol Kidman

Ona voli da pravi jedinstvene mešavine eteričnih ulja, a omiljeni parfem joj je Angel od Tieri Muglera. Uključuje note nergamota, tropskog voća, vanile, karamele i pačulija. Prvi put je proizveden 1992. godine i ima ga i danas.

angel parfem
screenshoot/fragrantica.com/ 

Kameron Dijaz

Omiljeni joj je Happy brenda Clinique koji se proizvodi još od 1997. godine. Cvetno-voćna kategorija je u pitanju i to mešavina jabuke, šljive i bergamota. U središnjoj noti se nalazi miris frezije, ruže, ljiljana i orhideje.

happy parfem clinique
screenshoot/fragrantica.com/ 

Sandra Bulok 

Poznato je da je stil šarmantne glumice Sandre Bulok veoma jednostavan i elegantan, a tome takođe svedoči i njen odabir parfema. "Moj omiljeni parfem oduvek je bio Christian Dior Dune. „Ima vrlo karakterističan miris i podseća me na dom i drage osobe. Osećam se sigurno kada ga nosim. Miriše poput svežeg morskog vazduha prožetog divnim cvetnim tonovima.“

dior dune parfem
screenshoot/fragrantica.com/ 

Anđelina Džoli 

Anđelina voli note bergamota, ruže, sandalovine vanile i jasmina, baš kao što je i Black Bvlgari parfem. Poznato je i da je svojevremeno bila i zaštitno lice ove kuće.

bvlgari black parfem
screenshoot/fragrantica.com/