Ovogodišnju dodelu Oskara obeležio je možda i najveći skandal u istoriji ove maniferstacije, a za to je bio zadužen niko drugi do poznati glumac Vil Smit.

Njemu je veoma zasmetala "šala" na račun izgleda njegove žene od strane voditelja, Krisa Roka, a sve je rezultiralo sukobom. Naime, komičar je najavljivao kategoriju "Najbolji dugometražni dokumentarni film", kada je odlučio da se ružno našali sa Džejdom Smit tako što ju je uporedio je s izgledom Demi Mur u filmu “G.I. Jane.”  

Rok je rekao da jedva čeka da vidi Pinket Smit, koja ima alopeciju, kako glumi u filmu “G.I. Jane 2”, a na "šalu" je Džejda prevrnula očima.

Džejda Smit prevrnula je očima kada je Kris Rok izrekao šalu na njen račun.
printscreen/youtube 

Vil se potom popeo na binu, i iznenada fizički nasrnuo na komičara opalivši mu snažan šamar.

- Ne spominji ime moje žene! Začepi svoja j****a usta! - zagrmeo je glumac ostavivši publiku u apsolutnom šoku, a ceo sukob pogledajte u videu u nastavku:

SKANDAL NA DODELI OSKARA: Vil Smit zavalio šamarčinu Krisu Roku Kurir televizija

Budući da prenos u Americi ide s odlaganjem od nekoliko sekundi, na ABC-u su uspeli da ugase zvuk, pa njihovi gledaoci nisu mogli da čuju Smitove psovke, ali zato su ih čuli gledaoci u ostatku sveta.

Rok je nakon Smitove reakcije bio vidno iznenađen i pokušao je da opravda šalu i smiri situaciju, te prokomentarisao da ga je "Vil istresao iz gaća", međutim glumac je bio van sebe. U jednom trenutku mu je prišao čak i Denzel Vošington. Dobitnik Oskara u filmu “Glory” i “Training Day” udelio je Smitu savet:

- U svom najvišem trenutku, budi oprezan, tada đavo dolazi po tebe.

Inače, Smit je nakon incidenta osvojio nagradu za najboljeg glumca za film "Kralj Ričard" i kroz suze uputio izvinjenje u svom govoru.

- Želim da se izvinim Akademiji. Želim da se izvinim svim svojim kolegama, nominovanima. Ovo je predivan trenutak i ne plačem zbog osvajanja nagrade. Ne radi se o osvajanju nagrade za mene. Radi se o tome da možete da sve ljude možete da obasjate - rekao je Smit.

Oskar je nastavljen nakon toga, a internet su preplavile reakcije prisutnih od kojih prednjači Nikol Kidman. 

Podsetimo, Džejda Smit prošle godine je objavila da je obrijala glavu nakon što se borila s alopecijom. Ona se jednom prilikom tuširala i u ruci joj je ostao pramen kose. Nakon toga odlučila je da se ošiša, a u tome ju je podržala i njena ćerka.

- Moram da pokažem ovo mesto da neko ne pomisli da je mama imala operaciju mozga. Alopecija i ja bićemo prijatelji. Ne preostaje mi ništa drugo nego da se smejem. Znate da se mučim sa alopecijom i jednog dana samo se pojavila ova linija. Ovo je malo teže sakriti, tako da ću da pokažem da ne bi krenule razne priče - rekla je Džejda.

Vil Smit ošamario je Kris Roka zbog neslane šale na račun njegove supruge Džejde.
Hutchins Photo / Kathy Hutchins new / Profimedia 

O celom incidentu se oglasila i Policijska uprava Los Anđelesa.

- Istražni subjekti LAPD-a svesni su incidenta između dve osobe tokom programa dodele Oskara. U incidentu je jedna osoba ošamarila drugu. Osoba koja je uključena odbila je da podnese policijsku prijavu. Ako uključena strana želi policijski izveštaj kasnije, LAPD će biti na raspolaganju da dovrši istražni izveštaj - stoji u saopštenju Policijske uprave Los Anđelesa.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!