Filmski studio Warner Bros. konačno je u bioskope doneo dugoočekivani film Kralj Ričard, u kojem Vil Smit tumači Ričarda Vilijamsa, oca, trenera i mentora poznatih teniserki Venus i Serene Vilijams.

Inspirisan istinitim događajima, Kralj Ričard prikazuje kroz šta je sve morao da prođe Ričard Vilijams kako bi od svojih ćerki napravio teniske legende.

On inače nije imao nikakve veze sa profesionalnim tenisom, ali je ipak prepoznao sportski talenat Venus i Serene, pa je već kada su one imale četiri godine napisao plan njihove buduće teniske karijere na 78 stranica.

Sam ih je trenirao na oronulim javnim terenima u Komptonu, a ponekad je morao i da se suprotstavlja lokalnim siledžijama da bi im obezbedio ovu „privilegiju“. 

Na tom putu, biće ponižavan, kumiće i moliće, ali će i hodati ponosno i uspravno, sve dok ne dođe do prvog velikog trenera koji će prihvatiti Venus da trenira. Njegova upornost se isplatila, jer su sestre Vilijams na kraju postale najbolje teniserke sveta.

Venus je rekorderka po broju osvojenih trofeja na Vimbldonu, a Serena je osvojila najviše trofeja ikada od kako se beleže rezulatati ženske varijacije ovog sporta.

vil smit u filmu kralj ricard
Youtube 

Film Kralj Ričard režirao je Rejnaldo Markus Grin po scenariju Zeka Bejlina. On stiže u svetske bioskope 19. novembra, a i pre sam premijere se šuškalo da bi ovo ostvarenje moglo doneti prvog Oskara Vilu Smitu za ulogu oca Venus i Serene Vilijams.

vil smit
Youtube