Oskarovac i miljenik ženske publike, Leonardo Dikaprio (47), u završnim je pregovorima za film o nezapamćenoj tragediji u Džonstaunu, od koje se ledi krv u žilama i nakon 43 godine.

Kako piše Deadline, Dikaprio bi u filmu trebao da igra zloglasnog vođu kulta "Hram Naroda", Džima Džonsa, koji je 18. novembra 1978. godine predvodio masovno samoubistvo više od 900 ljudi.

Svoje sledbenike tada je naterao da popiju piće otrovano cijanidom, a čak trećina stradalih bila su deca.

izvestaj o masovnom samoubistvu
AFP / AFP / Profimedia 

Džons je religijsku organizaciju Hram Naroda osnovao 1955. godine u američkom Indianapolisu i u početku ju je promovisao kao hršćanski i socijalistički pokret, ali s vremenom se pretvorila u kult obožavanja njegove ličnosti.

Komunu Džonstaun osnovao je u Gvajani kao socijalističku utopiju, a sebe je proglasio božanstvom i vešto je manipulirao svojim sledbenicima, koji su slepo sledili njegove ekscentrične ideje.

leonardo dikaprio
Shutterstock 

Pre masakra Džons je svojim ljudima naredio da ubiju petero istražitelja iz SAD-a koji su poslati u Južnu Ameriku kako bi proverili što se točno događa u Džonstaunu.

Dikaprio još nije potvrdio da će glumiti zloglasnog Džima, ali obožavatelji će uskoro moći da ga gledaju u romantičnoj komediji "Don't Look Up" i u drami "Killers of the Flower Moon".

leonardo dikaprio
Shutterstock