Kada je najavljeno da će Ridli Skot režirati film o jednoj od najdramatičnijih priča u svetu mode, svi su znali da je reč upravo o "crnoj udovici Guči", odnosno ubistvu Mauicija Gučija.

Pažnju javnosti dodatno je privukao i fenomenalan izbor glumaca, te su se pored Ledi Gage kojoj je pripala uloga Patricije Ređani, pored nje našli i Salma Hajek, Adam Drajver, Džered Leto, Al Paćino i mnogi drugi.

Nakon višemesečnog snimanja u Italiji, film je konačno završen, a dugoočekivani trejler se konačno pojavio na internetu.

Podsetimo, radnja se bazira na romanu "Kuća Gucci: Senzacionalna priča o ubistvu, ludilu, glamuru i pohlepi" autorke Sare Grej Forden koji govori o bivšoj supruzi Mauricija Gučija - Patriciji Ređani, koja je optužena da je 1995. organizovala njegov atentat na stepenicama njegove firme. 

Trejler je veoma obećavajući, ali pogledajte i sami:

Ko je bila Patricija Ređani?

patricija redjani nekad
EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Patricija Ređani Martineli, bivša je supruga Mauricija Gučija, nekad vrlo uticajne osobe iz italijanskih društvenih krugova bogataša. Ćerka vozača kamiona o kojoj javnost jako malo zna 1973. godine udala se u Guči porodicu, tačnije za Mauricija s kojim je dobila dve ćerke. Idiličan život u raskoši kojem se Patricija prepustila u potpunosti, postao je njena najveća noćna mora nakon 12 godina braka.

mauricio guci
EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ostavio ju je zbog mlađe žene, nekoliko godina nakon toga službeno su se razveli, a Patricija je dobila 500.000 američkih dolara godišnje alimentacije. Ubrzo nakon razvoda dijagnostikovan joj je tumor na mozgu koji je prebolela bez većih posledica, a onda je elegantno naručila ubistvo svog supruga. Patricija je plaćenom ubici platila sumu koja je približna 300.000 evra.

mauricio guci ubistvo
EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Nikada, do kraja suđenja do kog je došlo kasnije, nije priznala da je naručila ubistvo. Suđenje je naravno pobudilo interes javnosti i tada je zaradila nadimak "Crna udovica".

patricija redjani danas
Mimmo Carriero/IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Posle suđenja, Patricija je proglašena krivom zbog naručenog ubistva i osuđena na 29 godina zatvora. Kazna je posle uložene žalbe smanjena na 26 godina. Poslednje dve godine, bilo joj je dozvoljeno da izlazi iz zatvora i vodi svoj modno-juvelirski biznis u Milanu. Na ramenu je gotovo uvek nosila makao papagaja. Puštena je iz zatvora 2017.

Bioskopska premijera filma najavljena je za 24. novembar, a vest je objavila prva Ledi Gaga i to na svom Youtube kanalu. Komentari, naravno, nisu izostali. 

"Ovo je jedan od onih filmova koje moraš da odgledaš", "Modna lektira", "Ne mogu da dočekam", "Ako je upola dobra kao u The Star is born, ovaj film će biti ubica"... pisali su ljudi.

Činjenica je da je cela glumačka ekipa privlačila pažnju prilikom snimanja, a ukoliko ste propustili kako je sve to izgledalo, pogledajte neke od fotografija sa seta u galeriji ispod:

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, DIVI - MIRK / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia "House of Gucci" snimanje filma