Pojedini članovi porodice Guči izrazili su duboku zabrinutost zbog načina na koji će biti prikazani u novom filmu "House of Gucci" reditelja Ridlija Skota, u kom glavne uloge tumače Ledi Gaga i Adam Drajver.

Praunuci osnivača modnog carstva Gucci apelovali su na slavnog filmadžiju Skota da poštuje nasleđe njihove porodice, umesto da se fokusira isključivo na senzacionalističku priču o zločinu koji je šokirao svetsku javnost.

Film se, naime, temelji na knjizi o ubistvu Mauricija Gučija, jednog od unuka legendarnog dizajnera, koje je 1995. godine naručila žrtvina bivša supruga. U središtu eksplozivne radnje je Patricija Ređani, koja je odslužila 16 godina zatvora, a na velikom platnu odglumiće je pevačica Ledi Gaga.

patricija ređani
Mimmo Carriero/IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Jedna od Mauricijevih rođaka, Patricija Guči, besna je jer film, kaže, zadire u privatnost njene porodice.

- Zaista smo razočarani. Govorim u ime cele familije. Kradu nam identitet kako bi zaradili na nama i ostvarili profit... Naša dinastija ima pravo na identitet, na privatnost... Možemo da razgovaramo o svemu, ali postoji granica koja se jednostavno ne može da se pređe - izjavila je Patricija.

patricija guči
Startraks Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Dodaje kako se obratila i rediteljevoj supruzi Đijanini Faćio, od koje je zatražila detaljan uvid u scenario filma, ali još nije dobila nikakav odgovor. Inače, upravo se Đijanina početkom 2000-ih sastala s članovima porodice Guči kako bi s njima razgovarala o drugom projektu u čijem fokusu su trebale da budu uloge Patricijonog oca Paola i dede Alda Gučija u globalnom širenju modnog brenda Gucci.

- Činjenica da nas produkcijska kuća uopše nije kontaktirala oko novog filma samo pojačava našu zabrinutost. Moja porodica će nakon gledanja filma odlučiti da li trebamo da preuzmemo neke dalje akcije, pravne korake... - rekla je Patricija, koja je ostala šokirana nakon što su u javnost procurile paparaco fotografije sa snimanja spomenute krimi-drame.

- Moj deda je bio vrlo lep čovek, visok, plavih očiju i jako elegantan, kao i svi muškarci u dinastiji Guči. A glumi ga Al Paćino, koji uopše nije visok, a iz fotografija koje sam videla, očito je cilj da se prikaže kao debelog, niskog, sa zaliscima, stvarno ružnog... Nimalo ohrabrujuće, zapravo sramotno, jer nimalo mu ne liči! - užasnuto govori Patricija, a prenosi Daily Mail.

I Paolo Guči, koga glumi Džared Leto, u filmu ima neurednu kosu i nosi odelo boje jorgovana, što uopše nije u skladu sa sećanjima koja ima njegova kćerka.

- Užasno, ma grozno, baš se osećam uvređeno - zaključuje Patricija Guči.

džared leto
DIVI - MIRK / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Podetimo, Gučio Guči osnovao je luksuznu modnu kuću koja nosi njegovo ime pre gotovo jednoga veka u Firenci. I italijanska modna familija Versace negodovala je 2018. zbog TV serije "The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story", koja se bavila ubistvom Đanija Versaćea.

Oni su tvrdili kako "serija nije autorizovana s njihove strane i zbog toga treba da smatra delom fikcije".