Na Oskaru koji je održani 2017. godine dogodio se jedan od najvećih skandala u istoriji. Bila je to 89. dodela, a obeležilo ju je pogrešno proglašenje pobednika u kategoriji za film godine.

Tadašnji prezentator, glumac Voren Bejti delovao je zbunjeno kada je otvorio kovertu na kojoj je pisalo ime dobitnika, pogledao je kolegincu Fej Danevej i dao joj da pročita. Ona je zatim "La La Land" proglasila filmom godine.

Reditelj filma Demijan Čazel i ostatak filmske ekipe došli su na binu, počeli da se zahvalju, a u tom trenutku nastao je haos u pozadini.

Najveći skandal na dodeli Oskara desio se 2017
Youtube 

Tada je do mikrofona došao Džordan Horoitc, producent "La La Landa" i otkrio pravog pobednika.

"Mesečina je pobedila. Ne šalim se", rekao je tada.

Ekipa "Mesečine" prvobitno je izgledala zbunjeno baš kao i ostatak dvorane. Dramatičan preokret iznenadio je prisutne i prouzrokovao neprijatnost u prostoriji. Nakon razrešenja nesporazuma, drama "Mesečina" primila je Oskara, a ekipa filma zauzela je binu i počela sa govorima zahvaljivanja.

Voren Bejti tvrdio je kako je na kartici pisalo ime Eme Stoun koja je pre toga osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu u filmu "La La Land". Nekoliko sati kasnije stiglo je saopštenje i izvinjenje Akademije.

Tada je La La Lend proglašen najboljim filmom, međutim sve je bila greška
Youtube 

"Najdublje se izvinjavamo ekipi filmova "Mjesečina", "La La Land", Vorenu Bejtiju, Fej Danvej i gledaocima dodele Oskar na grešci koja se dogodila prilikom proglašenja dobitnika u kategoriji najbolji film.

Prezenteri su greškom dobili pogrešnu kovertu, što je odmah i ispravljeno. Istražujemo kako se to dogodilo i kako je uopšte moguće da se tako nešto dogodi i duboko nam je žao što se ovako nešto desilo", pisalo je u saopštenju.

Ova haotična scena odmah se popela na vrh liste najzanimljivijih momenata dodele Oskara.

Film Mesečina ja zapravio osvojio Oskra za najbolji film
Youtube