Iako se naravno najviše govori o dobitnicima zlatne statue i odevnim kombinacijama koje su poznati odabrali za to glamurozno veče, ono što nikako ne treba zaboraviti jesu i „beauty” izdanja poznatih dama.

Dodela Oskara je događaj koji je rezervisan za najveće zvezde u Holivudu, te je ovo veče epicentar dobre zabave, ali i besprekornog glamura i elegancije.

U Dolby teatru su se jedna za drugom smenjivale besprekorne kreacije, ali i fantastične make-up tehnike i frizure koje se oslanjaju na najnovije beauty trendove.

Osim toaleta koje dolaze iz poslednjih couture kolekcija najluksuznijih brendova, na nas su poseban utisak ostavili šminka i frizura, za koju su bili zaduženi poznati šminkeri i frizeri.

Pevačica i glumica Zendaja nije eksperimentisala sa šminkom, već je žutu haljinu smirila neutralnom šminkom. Izgledala je vrlo sveže sa nežnom šminkom, nude usnama i talasastom kosom. 

Amandra Sajfred ostala je dosledna tradicionalnom, elegantnom izgledu primerenom za dodelu Oskara. Zemljani tonovi na očima i mat crvene usne učinile se da njene zelene oči dođu još više do izražaja. 

Redžina King takođe nije mnogo ekperimentisala, ali je za razliku od drugih dama imala jaču šminku na očima. Sivkaste nijanse senke i uokvirene oči crnom nijansom možda nije nešto što biste poneli da dodelu Oskara, ali obzirom na njenu toaletu, hit frizuru, šminka nije dobila toliku važnost. 

Andre Dej se odlučila na look okupan zlatnom bojom. Obzirom da haljina u zlatnoj boji nije bila dovoljna. šminka ju je pratila u istom tonu. Neutralne nijanse senki sa zlatnim šljokičavim dodacima i nude usne bile su neizbežan pogodak, 

Pevačica H.E.R je napravila vrhunski „matchy matchy“ izgled, kombinujući ljubičaste tonove šminke sa stajlingom u istoj boji. Njen impresivan izgled upotpunjen je naočarama sa takođe ljubičastim staklima. Odevena od glave do pete u nijanse ljubičaste boje uspela je da napravi izgled koji nije prošao nezapaženo.

Britanska pevačica Celeste nije štedela na jakoj šminci. Naime na već odevenu crno- crvenu kombinaciju, odlučila se šminki u istim tonovima. Tamnije senke na očima istakle su njen prodoran pogled, a crveni ruž doprineo da njene usne izgledaju neodoljivo. 

Glumica Anđela Baset, koja inače ima 62 godine, oduševila je smelom kombinacijom ljubičaste i crvene. Ovakav make up look joj savršeno pristaje zbog njenog tamnoputog tena. 

Glumica Margo Robi se odlučila za totalno neutralni look, može se nazvati i no make up make up. Blistav i svež izgled, minimalno senke na očina i nude karmin doprineli su da ceo look izgleda prirodno i kao da nema mnogo šminke na lice. Uz njenu platinasto plavu kosu savršeno se uklopila prilično neutalna šminka.