Od kako je kraljica Elizabeta objavila da će Kamila, nakon što princ Čarls postane kralj, i sama postati konzort kraljica, kao i da će nositi neprocenjiv komad nakita - krunu Elizabete "kraljice majke", ponovo su se pokrenula poređenja sadašnje princeze od Kornvola i pokojne princeze Dajane.

Kamila je oberučke prihvatila predlog kraljice kada je u pitanju ovaj nestvarno lep komad nakita, a Britanci nisu propustili priliku da je još jednom okarakterišu kao nekog ko je sve ovo "jedva dočekao", a mogli su se pročitati i drugi, nimalo laskavi epiteti poput "alave" i slično.

Kraljica Elizabeta rekla je da će Kamila na Čarlsovom krunisanju nositi krunu "kraljice majke".
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Čak su se osvrnuli i na Ledi Di i njeno venčanje sa Čarlsom kada joj je Elizabeta ponudila nešto od svoje kolekcije nakita, ali ju je princeza uredno odbila. Dajana je tada bila okarakterisana kao skromna, "prava princeza", a Kamila koja se kasnije udala za Čarlsa mnogima je i dan-danas trn u oku i nedostojna trona.

Ledi Dajana je na venčanju sa Čarlsom nosila tijaru "Spenser".
Profimedia 

Omiljena princeza na svom venčanju ponela je Spenser tijaru i veo dug gotovo 8 metara. Da se Elizabeta pitala, Dajana bi nosila "Lover's Knot" ("Ljubavni čvor") tijaru. Prema proceni stručnjaka, ova tijara dizajnirana je još za kraljicu Meri 1913. godine i optočena je dijamantima i biserima.

Koji je pravi razlog?

Navodno je tijara bila toliko teška da ju je bilo veoma neprijatno nositi na glavi, a izazivala je ogromne glavobolje. Međutim, i pored toga, kasnije se pisalo da je "Lover's Knot" postala njen omiljen komad nakita.

Ledi Dajana nije želela da nosi tijaru "Ljubavni čvor" na svom venčanju.
Agence / Bestimage / Profimedia 

Njena vrednost se procenjuje na oko milion funti, a nakon što je princeza Dajana preminula 1997. godine, tijara je vraćena u kolekciju kraljice Elizabete. Takođe, skinut je prvi red bisera sa tijare.

Omiljenu tijaru ledi Dajane danas nosi Kejt Midlton.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Ovaj komad nakita na kraju je dobila Kejt Midlton koja ju je prvi put nosila 2016. godine, iako se navodno Megan Markl nadala da će pripasti njoj. A što se tiče tijare "Spenser" koju je nosila na venčanju, kasnije su je nosile i Dajanine sestre, a viđena je i na drugim članicama njene prodice poput ledi Selije McCorquodale.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!