Princeza Šarlot kao Dajanina prva unuka trebalo bi da bude naslednica jednog od najpoznatijih obeležja pokojne princeze Dajane - porodične tijare koju je nosila na venčanju sa Čarlsom, piše Cosmopolitan.

Mala Šarlot (6) po pisanju stranih medija najverovatnije će naslediti većinu nakita iz bogate kolekcije njene pokojne bake, dok bi deo trebalo da pripadne i četveromesečnoj Lilibet. Kao jedine unuke princeze Dajane, koju devojčice nisu imale priliku da upoznaju, upravo bi njima trebalo da pripadne čast da čuvaju uspomenu na baku.

Izvori bliski dvoru tvrde kako će Šarlot moći da bira pojedine komade nakita, ali i da je nekoliko skupocenih stavljeno na stranu upravo za nju.

ledi dajana sa tijarom
Agence / Bestimage / Profimedia 

Tako bi, prema pisanju britanskih medija, Šarlot, čim bude dovoljno stara da je nosi, u nasleđe trebalo da dobije i poznatu Dajaninu tijaru od neprocenjive vrednosti.

Čuvena Spenserova tijara najpoznatiji je komad nakita koji je princeza Dajana nosila na dan svog venčanja 1981. godine, a ponela ju je i nekoliko puta nakon posebnog dana.

Iako su pojedini mediji tvrdili kako je Šarlot kraljevskoj porodici navodno "draža od Lilibet", te da je to razlog zašto će njoj ići većina nakita, istina je da je Šarlot starija od Lilibet i da samo zbog toga ima pravo prednosti.

Tijara se trenutno nalazi u posedu Dajaninog mlađeg brata Čarlsa.

- Princ Vilijam je blizak s ujakom, pa ga je već pitao hoće li jednog dana majčinu tijaru moći naslediti Šarlot. Vilijam je svestan da i njegov ujak ima ćerke, ali su se dogovorili su da će Dajanini najupečatljiviji komadi nakita ipak pripasti najstarijoj unuci - otkrio je izvor blizak kraljevskoj porodici.

Spenserovu tijaru dizajnirao je Garrard 1930-ih, a nastala je korišćenjem drugih komada nakita koje je posedovala porodica Spenser.

Iako se pisalo da je Megan Markl anvodno mislila da će tijara pripasti njoj, očigledno da će malena Šarlot nalsediti nakit optočen sa preko 1.000 dijamanata.

megan markl
Lev Radin / Zuma Press / Profimedia